Preskočite na glavni sadržaj

'_replacements for Years of Refusal' Irene Čurik na rezidenciji u Salzburgu

Od 26. travnja do 5. svibnja, hrvatska umjetnica Irena Čurik sudjelovat će sa svojim timom na rezidencijalnom programu Szene Salzburg u sklopu kojeg će obnoviti i adaptirati predstavu '_replacements for Years of Refusal' za veliku scenu.
vrijeme: 26.04.2013.
mjesto: Vancouver, Canada
url: http://www.thedancecentre.ca/

'_replacements' su zadnji put izvedeni u travnju 2012. u dvorani SEK Teatra &TD u koju je publika gledala izvana. Transformacijom izvedbenog prostora te dovođenjem publike bliže izvođačima nužno će se promijeniti konceptualni, ali i estetski okvir predstave koji će biti potrebno nanovo dramaturški promisliti, istražujući višestruke utjecaje različitih politika i perspektiva okvira, koncentrirajući se godinu dana nakon premijere na problemsko polje odnosa recepcije živog umjetničkog djela, djela u vječnom nastajanju, koje izvodeći pripremamo za spontani čin spoznaje i doživljaja s gledateljem. Rezidencija u Salzburgu organizira se oko pitanja: Kako uokvirujemo izvedbu?


'_replacements for Years of Refusal'  bit će javno izvedena pred salzburškom publikom 4. svibnja 2013., nakon čega seli u Zagreb i veliku dvoranu Teatra &TD u kojoj igra od 8. do 12. svibnja.

Predstava se događa iz kolaža privatnih fragmenata sačinjenih od uspomena, napuštenih tijela, bivših života, odbačenih koncepata i potrganih iluzija. Iluzija koje su izgubile moći kojima su nas štitile.  Pa moramo naći neke nove, putujući refleksijom sadašnjeg trenutka, trenutka izvedbe. Nešto je ceremonijalno u tome. Na neki je način veoma slično ceremoniji zaštite od zlih uroka, ili pak zlih vilenjaka, tvrde naime da ako dobre vile i postoje, onda sigurno nisu u šumi. Prije ulaska u šumu se uvijek treba zaštititi. Čudne stvari su se događale. I to je istina, vjerovali u bajke ili ne.

Produkcija: Studentski centar  Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD u sklopu APAP Network (Apap-Performing Europe 2011.- 2016., kojeg podupire Europska komisija u sklopu Programa Kultura 2007.- 2013)

SC - Kultura promjene