Preskočite na glavni sadržaj

Cinefilia – poziv na partnerstvo

Cinefilia, neprofitna kulturna udruga iz Španjolske, poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na transnacionalnom projektu QR Art Festival, koji se prijavljuje za potporu u sklopu Program Kultura Strand 1.3.5 (suradnja s trećim zemljama), s krajnjim rokom 8. svibanj.
prijava: 08.05.2013
url: http://www.cinefilia-films.com
QR Art Festival okuplja umjetnost i tehnologiju s ciljem pružanja podrške QR kodova kao platna za stvaranje najsuvremenijih interaktivnih umjetničkih djela. Kroz natjecanja, radionice, konferencije, debate, susrete, istraživanja, festivale, izložbe, performanse, igre, studije, publikacije, fotografije, body painting, razvoj softwarea, predavanje…. nastoji se istražiti mogućnosti ovog formata koji dozvoljava da povežemo stvarni svijet s Internetom ili posredujemo bilo kakvu informaciju putem elektronskog uređaja. QR Art Festival posvećen je našem društvu; aktivnosti su usmjerene na transmisiju sadržaja s jakim naglaskom na društvenu sferu.

Sudjelovati mogu vizualni umjetnici, grafički dizajneri, programeri, izvedbeni umjetnici itd. Ciljanu publiku predstavlja mlađa generacija i kolektivi uključeni u aktivnosti podizanja društvene svijesti, računalni znanstvenici, dizajneri, izdavači, grafički umjetnici itd. Brojne su aktivnosti namijenjene djeci i tinejdžerima, kroz suradnja s školama i fakultetima.

Traže se partneri da se pridruže projektu i zajedno razvijaju konačni prijedlog koje će se prijaviti na Program Kultura. Partneri bi trebali dolaziti iz jednog od navedenih područja:
- znanje QR kodova;
- iskustvo u obrazovanju, izlaganju, istraživanju na polju umjetnosti i kulture;
- znanje Interneta i njegovog doprinosa čovječanstvu.

Kontakt:
Luis Moreno
Asociación Cultural Cinefilia
skype: saharamaravilloso
+34 669 46 44 36

Više