Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade 6. festivala hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'

U sklopu programa svečanog zatvaranja 6. festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u četvrtak, 11. travnja, u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija.
vrijeme: 11.04.2013.
mjesto: Split
url: http://www.gkl-split.hr

Stručni žiri u sastavu Tajana Gašparović, dramaturginja, Ksenija Zec, redateljica i koreografkinja, Ivan Plazibat, redatelj, Luka Duplančić, ak. slikar i Dubravko Mihanović, dramski pisac, dramaturg, proglasio je slijedeće nagrade:
Nagrada za najbolju predstavu u cjelini – predstavi 'Did i repa' Gradskog kazališta lutaka Split (u koprodukciji s Gradskim kazalištem mladih Split);
Nagrada za najbolji dramski tekst – Nini Horvat za predstavu 'Ružičasta sanjarica' Kazališta Mala scena, Zagreb;
Nagrada za najbolju režiju – Anici Tomić za predstavu 'Did i repa' Gradskog kazališta lutaka Split ;
Nagrada za najbolju dramatizaciju ili adaptaciju teksta – Olji Savičević Ivančević za predstavu 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića', Gradskog kazališta lutaka Split;
Nagrada za najbolju scensku glazbu – Nenadu Kovačiću za glazbu u predstavi 'Did i repa', GKL-a Split;
Nagrada za najbolju žensku ulogu – Nataši Kopeč za ulogu Robotke u predstavi 'Mrvice' iz dnevnog boravka Gradskog kazališta Žar ptica, Zagreb;
Nagrada za najbolju mušku ulogu – Dadi Ćosiću za ulogu u predstavi 'Ružičasta sanjarica' Kazališta Mala scena, Zagreb.
Nagrada za izuzetno umjetničko ostvarenje – Davidu Petroviću za autorski projekt 'Palačinka mog života', u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Posebnu nagradu dodijelio je i dječji žiri kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola: Frane Troskot, Jan Kačić, Gea Bilan, Lucija Matić i Lea Žurić.

Oni su najboljom ocijenili predstavu 'Palačinka mog života',  autorski projekt Davida Petrovića u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

6. 'Mali Marulić' održao se od 8. do 11. travnja. U četiri dana odvilo se ukupno 16 programa na različitim lokacijama. Nastupilo je 8 kazališta s 9 predstava, održane su 4 slušaonice radio igre za djecu u splitskim osnovnim školama , a studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su u Gradskom kazalištu mladih čitali nagrađene tekstove Natječaja Mali Marulić za najbolji dramski tekst.

Festivalske izvedbe pratilo je više od 2 500 posjetitelja.