Preskočite na glavni sadržaj

Performativna Luka: 'Prizori s jabukom' Ivane Sajko

'Performativna Luka' ime je projekta Udruge MMC Luka i koreografa i plesača Matije Ferlina koji ovom suradnjom u Pulu dovode domaće i inozemne izvedbene projekte van festivala i festivalskih sezona. Serija nastupa započinje sa Ivanom Sajko, koja u suradnji sa Alenom i Nenadom Sinkauzom, u utorak, 16. travnja, u 20 sati, predstavlja projekt 'Prizori s jabukom'.
vrijeme: 16.04.2013. 20 h
mjesto: Pula; MMC Luka, Galerija Anex, Istarska 30
url: http://offtrackplanet.com/

Cilj projekta je ponuditi suvremene kazališne projekte tijekom cijele godine. Organizatori se nadaju stvaranju platforme dostupne plesnim, dramskim umjetnicima, ali i publici, uvijek otvorene za predstavljanje novih izvedbi, promociju kvalitete u već ostvarenome, izlaganje novih promišljanja o plesu i dramskim izvedbama, za eksperiment i za skice budućih projekata, tekstova, smjerova kretanja.

'Dramski tekst Prizori s jabukom premijerno je izveden u Stadttheaer Bern 2009. godine u režiji Dore Schneider, da bi 2011. u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara bio postavljen i u Hrvatskoj. Izvedba u MMC-u LUKA koncertna je varijacija iste predstave gdje se glazba pojavljuje kao krajolik katastrofe o kojima govore riječi. Prizori s jabukom inspirirani su biblijskim motivom izgona iz raja, pričom koja u suvremenoj perspektivi otvara pitanje je li moguće konstruirati teritorij rajskog vrta u društvu katastrofe i je li ga humano uopće i željeti, to jest, ne bi li takva jedna želja u sebi sadržavala najdublju socijalnu ignoranciju, ne bi li ljudi koji nastanjuju vrt  bili povlaštena elita te naposljetku, ne bi li živjeli u stanju neprekidne paranoje pred činjenicom da se vrata raja jednom mogu urušiti te da će ostati suočeni sa svijetom kojeg su propustili spasiti. Ova izvedba nudi povijest jednog takvog raspadanja.' (Ivana Sajko)

Režija- Ivana Sajko; dramaturgija- Sandro Siljan; glazba: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz; pokretne slike- Simon Bogojević Narath; izvođači: Ivana Sajko, Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz.

Projekt Performativna Luka ostvaruje se sredstvima Grada Pule i Ministarstva kulture RH.