Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za kratki film na temu Europe

Europe in Motion traži partnere iz Hrvatske, starosti između 18 i 25 godina, za sudjelovanje u produkciji kratkih filmova na temu Europe iz perspektive svakodnevnog iskustva, odnosno njihove uloge kao mladih europskih građana koji će prvi puta glasati na europskim izborima 2014. godine. Rok prijave istječe 22. travnja.
prijava: 22.04.2013
url: http://www.grainedeurope.eu
Nakon prve faze u regiji Pays de la Loire 2010. godine, Europe in Motion je preuzela europsku dimenziju obzirom da je Graine d’Europe surađivao s bugarskim partnerom, a u 2013. godini provodi se 3. faza projekta s partnerom iz Hrvatske.

Produkcija kratkog filma organizirala bi se tijekom ljeta 2013., uključujući troje partnera: Graine d’Europe (Francuska), Initiativa (Bugarska) i hrvatski partner. Obzirom da se Hrvatska priključuje EU u srpnju 2013., organizatori žele podijeliti drukčiju viziju Europe iz perspektive mladih Europljana.

U razdoblju od ožujka do srpnja 2013. partneri i sudionici pripremaju priručnik. U srpnju 2013. odabrani sudionici iz Hrvatske, Bugarske i Francuske susrest će se u Hrvatskoj kako bi producirali kratki film o svojoj viziji Europe. Organizirat će se i filmska radionica koju će voditi članovi Kinobusa. Kinobus – KinoKaravan čini konvoj kombija opremljenih sa svjetlima za snimanje, opremom za montažu i snimanje te dizajniranih kako bi putovali diljem Europe.

Tjedan dana rada na produkciji završava filmskom projekcijom u Hrvatskoj. Tijekom listopada 2013. filmske se projekcije održavaju u regiji Pays de la Loire, što će pružiti mogućnost ocjenjivanja projekta, distribucije filma i planiranja za 2014. godinu. Nakon projekcija, slijede diskusije o pitanjima kojima se bavio film te kreatorima političkih i lokalnih zbivanja.

Rezultati o odabranim sudionicima bit će objavljeni 26. travnja.

Kontakt: Aude Pauchet, aude.pauchet@grainedeurope.eu, 0033 (0)2.40.20.16.34

Opis projekta