Preskočite na glavni sadržaj

Premijera Santanellijeve "Kraljice majke" u Dubrovniku

Premijera Santanellijeve
Dubrovačko Kazalište Marina Držića najavljuje premijeru predstave "Kraljica majka" talijanskog autora Manlija Santanellija koja će se održati 11. travnja, u 20 sati, na maloj sceni u Teatru "Bursa". Redatelj predstave je Ivan Leo Lemo.
vrijeme: 11.04.2013. 20 h
mjesto: Dubrovnik; Kazalište Marina Držića - Teatar Bursa, Pred Dvorom 3
url: http://www.kazaliste-dubrovnik.hr/

Scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a glazbu je skladao Zvonimir Dusper.

Igraju:
Regina - Milka Podrug Kokotović
Alfredo - Vladimir Posavec Tušek

'Kraljica majka' je ironičan naziv koji je sin Alfredo priskrbio osamljenoj staroj majci Regini. On dolazi na njena vrata slomljen i onemoćao od raznih životnih tegoba.

Regina i Alfredo su dvije duše koje vape za mirom i odriješenjem iz vlastitog pakla koji nose u sebi. Majka prikriva svoju prošlost kada je kao redovnica začela i napustila samostan, a cijeli život je sinu tu bitnu činjenicu prešutjela.

Alfredo pokušava biti spisatelj, te bilježi razvoj bolesti svoje majke iz dana u dan; kroz takav oblik dnevnika zapisuje svoje osjećaje, misli i stavove prema Regini.

Majka je kreirala iluziju, a epicentar je u zatomljavanju vjere. Sin svoju blokadu na životnom i kreativnom planu vuče upravo iz majčine mračne tajne i hladnoće koja ga je pratila u djetinjstvu.

Regina u sebi vapi za ljubavlju, sinom i Bogom; ali svojim tonom, duhom i riječima ne dopire do posrnulog sina koji je ogrezao u paklu heroina i raznih tableta za smirenje.