Preskočite na glavni sadržaj

Odabrani hrvatski sudionici BJCEM-a - Mediterranea 16: Errors Allowed

Međunarodni kustoski tim Bijenala mladih Europe i Mediterana - Mediterranea 16 odabrao je među radovima pristiglim putem natječaja hrvatske predstavnike koji će sudjelovati na bijenalnoj izložbi Mediterranea 16: Errors Allowed u Anconi od 6. lipnja do 7. srpnja 2013.
vrijeme: 06.06.2013.
mjesto: Italija; Ancona
url: http://www.martinafiljak.com/

To su:

Blokada - Igor Bezinović
Cenzura sreće - Tea Hatadi
Hertaforming -Ana Vuzdarić
Mreža solidarnosti - Antej Jelenić, Gildo Bavčević, Nina Jurić
Scamnology – Kontraakcija

Žiri je djelovao u sastavu: Slobodne veze/Loose Associations, Alessandro Castiglioni, Marco Trulli, Claudio Zecchi, Nadira Laggoune, Delphine Leccas i Charlotte Bank

Mediterranea 16: Errors Allowed rezultat je rada kustoskog tima i međunarodne mreže BJCEM koja okuplja više od sedamdesetak članova i partnera s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike, te će ovoga ljeta u Anconi (IT) predstaviti 250 umjetnika(ca), koji djeluju na području Mediterana i šire.

Ovogodišnja tema Bijenala, Errors Allowed (Greške su dozvoljene), bavi se proizvodnjom i režimima znanja, te strategijama samoobrazovanja, uzimajući u obzir Mediteran kao lakmus općih previranja, masovnih gospodarskih, političkih i društvenih promjena u posljednje dvije godine. Odabrani autori i grupe autora problematiziraju specifičan društveni kontekst, uvjete rada, te mehanizme produkcije i recepcije umjetnosti i kulture unutar njihovih sredina. Nerijetko kroz svoje projekte i radove generiraju različite forme otpora prema postojećim režimima znanja, strukturama i sustavima komunikacije, kao i ustaljenim narativima u kulturi i društvu, promičući prakse dijeljenja i koristeći potencijal jezika kulturne produkcije za komunikaciju javnih interesa i poticanja društvene akcije i solidarnosti.

Izložba hrvatskih predstavnika/ca na Mediterranei 16 održat će se krajem 2013. u Multimedijalnom kulturnom centru Split.

Partneri Bijenala / mreže BJCEM u Hrvatskoj: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka i Multimedijalni kulturni centar Split.
                                                                                                                       
Sudjelovanje hrvatskih umjetnika na 16. Bijenalu mladih Europe i Mediterana omogućeno je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.