Preskočite na glavni sadržaj

Ivan Marušić Klif: Bez naziva (Biennale 2013)

Ivan Marušić Klif: Bez naziva (Biennale 2013)
Otvorenje izložbe Ivana Marušića Klifa Bez naslova (Biennale 2013), održat će se u večeras, 5. travnja u 20 sati u Galeriji SC, koja je nastala kao dio programa festivala u koprodukciji 27. MBZ i Galerije SC. Izložbu je otvorena do 13. travnja, radnim danom od 12 do 21 sat, a subotom i nedjeljom od 18 do 2 sata.
vrijeme: 05.04.2013.
mjesto: Galerija SC, Savska 25, Zagreb
url: http://www.sczg.unizg.hr
Otvorenje izložbe I. M. Klifa Bez naslova (Biennale 2013), održat će se u večeras, 5. travnja u 20 sati u Galeriji SC, koja je nastala kao dio programa festivala u koprodukciji 27. MBZ i Galerije SC. Izložbu je otvorena do 13. travnja, radnim danom od 12 do 21 sat, a subotom i nedjeljom od 18 do 2 sata.

„U najnovijoj site-specific instalaciji Bez naslova (Biennale 2013), naručenoj za Muzički bienalle Zagreb, Ivan Marušić Klif nastavlja već ranije započeto zvučno-vizualno istraživanje osnovnih tvorbenih elemenata slike i zvuka. Ideja rada polazi od pitanja kako generirati sliku iz zvučnog vala tj. kako zvuči slika?! Novonastala ambijentalna instalacija od osam kružno raspoređenih izvora zvuka i 2 projekcije funkcionira u međusobno zavisnom odnosu dvaju podražaja – slušnog i vizualnog. Nastali zvučni rad u svojoj je osnovi daleko od klasičnih glazbenih i skladateljskih načela, on je likovna kompozicija i prostorni doživljaj slike zvuka.“ (iz predgovora kustosice Karle Pudar)


Svakog travnja neparnih godina Zagreb postaje centar Nove glazbe kojem gravitiraju skladatelji, glazbenici, glazbeni kritičari te ljubitelji suvremene glazbe šire regije i Europe. Tada se održava međunarodni festival suvremene glazbe - Muzički biennale Zagreb. U potpunosti posvećen Novoj glazbi, uključujući „klasike“ suvremene glazbe kao i nove generacije skladatelja, program MBZ-a sadrži najraznovrsnije projekte: od simfonijskih orkestara i komornih ansambala, eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa, do jazza, elektronike i alternativne glazbene scene. Dio programa ovogodišnjeg festivala realiziran je u koprodukciji s Kulturom promjene SC-a.

27. izdanje MBZ-a donosi 31 koncert i 2 izložbe. Na programu su novi baleti mladih hrvatskih i slovenskih skladatelja i koreografa, uprizorenje „Posvećenja proljeća“ Igora Stravinskog, glazbeni teatar, opere i simfonijski orkestri, „Pierrot Lunaire“ A. Schönberga i Boulezov „Čekić bez gospodara“, avangardni jazz kvartet Damas iz Poljske i pijanistički duo Bojana Z. i Matije Dedića, udaraljkaški ansambli Slagwerk den Haag i biNg bang, najbolja hrvatska i međunarodna izvođačka imena - Petrit Çeku, Katarina Krpan, I.M.Klif, Rene Medvešek, Staša Zurovac, Monika Leskovar i mnogi drugi.

Više informacija i cijeli program potražite na www.mbz.hr ili na mbz@hds.hr, a o programima koji će se održati u Studentskom centru na www.sczg.unizg.hr