Preskočite na glavni sadržaj

Festival bibliobusa i stručni skup 'Mi imamo bibliobus! A vi?'

U Koprivnici će se u petak, 19. travnja, pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije održati nacionalni stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem - 11. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 5. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom 'Mi imamo bibliobus! A vi?'. Prijave za sudjelovanje na stručnom skupu traju do 10. travnja 2013.
vrijeme: 19.04.2013.
prijava: 10.04.2013
mjesto: Italy, France
url: http://www.lephenix.fr/

Organizator skupa je Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za pokretne knjižnice i Komisija za narodne knjižnice, a uz domaćina, Knjižnicu i čitaonicu "Fran Galović", suorganizator je regionalno Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja.

Na skupu će osim knjižničara iz svih krajeva Hrvatske, sudjelovati i gosti iz Portugala, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, s ciljem razmjene iskustava te unapređenja rada pokretnih knjižnica - bibliobusa, kroz upoznavanje međunarodnih iskustava i uspostavu partnerstva.

Program započinje Festivalom bibliobusa, koji će se održati u petak, 19. travnja, od 9,30 do 12,00 sati, na Zrinskom trgu ispred Knjižnice. Desetak hrvatskih bibliobusa koji će doputovati  iz Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Osijeka, Rijeke, Vinkovaca, Zadra i Zagreba, kao i dva 'domaća' bibliobusa  iz Koprivničko-križevačke županije - iz Koprivnice i Križevaca, bit će otvoreni za javnost, pa će to biti jedinstvena prilika svim zainteresiranim građanima, djeci i odraslima, da ih sve na jednom mjestu razgledaju.

Ovom posebnom prigodom točno u 11,30 sati održat će se i Milenijsko fotografiranje bibliobusa i gostiju festivala u izvedbi g. Šime Strikomana.

Istovremeno, u izlozima knjižnice bit će postavljeni posteri  kojima će sve hrvatske bibliobusne službe predstaviti svoje programe  i aktivnosti koje provode u bibliobusima, a u poslijepodnevnom stručnom dijelu skupa kroz desetak domaćih i stranih pozvanih izlaganja sudionici skupa upoznat će se sa stanjem razvoja pokretnih knjižnica u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama, kao i s aktualnim trendovima u Europi te s mogućnostima korištenja europskih fondova u razvoju ove djelatnosti.

On-line prijavnica za sudjelovanje na stručnom skupu dostupna je za sve zainteresirane na www.hkdrustvo.hr do 10.4.2013., a više informacija o skupu pročitajte na www.knjiznica-koprivnica.hr.