Preskočite na glavni sadržaj

BADco. gostuje u Švedskoj

Autorski kolektiv BADco. će od 5. do 23. travnja gostovati u Švedskoj, gdje će biti predstavljen u centru SKOGEN u Göteborgu. Trotjedni javni program Evolution Won’t be Televised uključuje četiri predstave, dvije radionice, novu instalaciju i niz javnih predavanja članova BADco. i vanjskih gostiju poput Tora Lindstranda, Andersa Paulina, Andersa Mosslinga i Johana Normarka.
vrijeme: 05.04.2013.
mjesto: Švedska; Göteborg
url: http://badco.hr/

Program će švedskoj publici ponuditi opsežan uvid u umjetnički i edukativni rad skupine, a tematski se vezuje na dva recentna interesa skupine; problem ekologije i okoliša u kazalištu, uključujući i izvedbu predstave 'Ima li života na sceni? – Vježbe iz oblikovanja Zemlje', te interes za “stari medij” televizije koji će rezultirati živom instalacijom TVolution won’t be televised, po kojoj je cijeli program dobio ime.

Izvedbena instalacija u SKOGEN-u nastavak je rada kojim se skupina predstavila na 54. bijenalu u Veneciji 2011.g. koji je potaknuo niz daljnih eksperimenata s izvedbenim postavima kojima je cilj rekontekstualizirati čin kazališne izvedbe i približiti ga time drugim umjetničkim, znanstvenim i društvenim praksama.

Program gostovanja - opširnije