Preskočite na glavni sadržaj

Humanitarni 'Koncert za život'

U petak, 5. travnja, s početkom u 20 sati, održat će se već tradicionalni koncert za Zakladu Ana Rukavina pod nazivom 'Koncert za život'. Koncert se održava u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.
vrijeme: 05.04.2013. 20 h
prijava: 25.02.2015
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4
url: http://www.zgf.hr

Na programu ovogodišnjeg koncerta je 'Salsa filarmonica', a izvest će ga orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog uz solističke nastupe pokretača latino scene u Hrvatskoj Ricarda Luquea i Olvido Ruiz Castellanos, pjevačice karakterističnog kubanskog zvuka i načina pjevanja. Dinamične vokalne izvedbe na pozornici pratit će vrhunski plesači salse te će tako udruženom vokalno-plesnom energijom raspjevati i rasplesati publiku.

Upravo temperamentnim i životnim ritmovima salse proslavit će se ono, svima nama najdragocjenije – Život! Cijena ulaznica je jedinstvena i iznosi 50 kuna, a sav prihod prikupljen od prodaje karata namijenjen je za daljnji rad Zaklade Ana Rukavina.

Zaklada Ana Rukavina svojim djelovanjem nastoji jačati osjećaj građanske solidarnosti i osnažiti filantropske vrijednosti u zajednici. S početnih 150 građana upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, neumornim radom Zaklade taj je broj danas povećan na 37.881. Time je omogućeno 27 transplantacija donora iz Hrvatskog registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je bolesnima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život.