Preskočite na glavni sadržaj

Bibijada matineje ponovno u kinu 'Europa'

Bibijada matineje, novi ciklus filmova za djecu, stiže u kino 'Europa' u subotu, 6. travnja! Projekcije će se održavati tijekom travnja u novoj dvorani Müller u čak četiri termina, subotom u 11 i 13 sati te nedjeljom u 13 i 15 sati.
vrijeme: 06.04.2013.
mjesto: Zagreb, Kino Europa, Varšavska 3
url: http://www.kinoeuropa.hr/

Za početak, najmlađima se na izbor nude čak tri naslova s prošlogodišnje Bibijade, popularnog programa za djecu koji se održava u listopadu za vrijeme trajanja Zagreb Film Festivala te hrvatski filmski hit za djecu 'Koko i duhovi'.

'Male šanse' i 'Ledeni zmaj' na rasporedu su prvog vikenda, 6. i 7. travnja. 'Male šanse' osvojile su Nagradu za najbolji nizozemski film na Cinekidu, najvećem europskom dječjem filmskom festivalu. U središtu priče je devetogodišnja Kiek koja, iako vodi bezbrižan život u Nizozemskoj, brine za svog oca koji radi u Afganistanu. Ovaj obiteljski film na temeljna životna pitanja odgovara iz dječje perspektive. Film je namijenjen uzrastu od 7 do 10 godina.

'Ledeni zmaj' švedski je film namijenjen uzrastu od 9 do 11 godina, a prati dječaka Mika kojeg zbog problema u obitelji socijalna služba šalje teti Leni daleko na sjever Švedske. Nesretni, ali maštoviti Mik u novoj će školi ubrzo upoznati zanimljivu družinu.

Ovim naslovima uskoro će se pridružiti i nizozemski film 'Kauwboy', dirljiva priča o odnosu sina i oca te jedne neobične ptice, ujedno i najbolji debitantski film prošlogodišnjeg Berlinalea.

U dječjim matinejama bit će prikazan i domaći kino-hit 'Koko i duhovi' snimljen prema romanu Ivana Kušana, jednog od omiljenih pisaca za djecu.

Bibijada matineje održavat će se tijekom travnja, lipnja te ponovo na jesen. Cijena ulaznice iznosit će 20 kuna. Raspored projekcija na www.kinoeuropa.hr.