Preskočite na glavni sadržaj

Gudački kvartet Cadenza Zagreb u Lisinskom

Na koncertu 2. travnja Gudački kvartet Cadenza Zagreb predstavit će se izvedbom gudačkih kvarteta F. Giardinija, br. 4 u Es Duru i A. Glazunova, br. 3 'Une fete slave'. Kao gost, na koncertu će nastupiti zagrebački violinist, sa stalnom adresom u Bruxellesu, Danijel Kuzmin.
vrijeme: 02.04.2013.
mjesto: Lisinski, Zagreb
url: http://kvartetcadenza-zagreb.blogspot.com/
Glazbenici će zajedno izvesti skladbe N. Paganinija, F. Krežme i A. Dvoraka. Bit će to repriza izuzetno uspješnog zajedničkog koncertnog nastupa u Bruxellesu, u prosincu 2012. Koncert počinje u 20 sati u Maloj dvorani KDV Lisinski.
Gudački  kvartet
»Cadenza Zagreb»
Krešimir Marmilić – violina
Gorjana Jurilj – violina
Petar Haluza – viola
Vinko Grubešić – violončelo
Gost koncerta: DANIJEL KUZMIN, violina
 
Gudački  kvartet «Cadenza Zagreb» osnovao je Krešimir Marmilić 1995. Od osnivanja do danas, «Cadenza» uspješno nastupa na mnogobrojnim hrvatskim pozornicama kao gudački kvartet, kvintet, trio i duo, prateći ideju osnutka - ansambl za komornu glazbu «Cadenza». Surađujući s institucijama kojima je uloga prvenstveno edukativna te nastupajući na mnogobrojnim pozornicama i ljetnim festivalima, «Cadenza» je stasala u respektabilan kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima. Surađuje s istaknutim, kao i s mladim nadarenim, glazbenicima te pjevačkim zborovima.

Kvartet bilježi i veliki uspjeh na gostovanju u Briselu 2012, kao I gostovanje u Italiji  2013. (Bergamo), s kojim nastavlja niz koncerata pod naslovom «Glazbene iskrice Zagreba i Hrvatske», a na kojima predstavlja djela zagrebačkih i hrvatskih iskladatelja. I inače, gudački kvartet "Cadenza Zagreb" intenzivno djeluje na promicanju klasične glazbe domaće i svjetske glazbene baštine kako kod odrasle publike, tako i kroz edukacijske koncerte kod najmlađeg naraštaja. Kao posebnost, navodimo da je kvartet i ansambl sudjelovao u projektima izvan okvira “klasične glazbe«. Cadenza» od 2007. godine održava svoje cikluse koncerata  u Maloj dvorani V. Lisinskog, u suorganizaciji s Uredom za kulturu Grada Zagreba.

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/CADENZA/127085123284
http://kvartetcadenza-zagreb.blogspot.com/
 
Daniel Kuzmin (Zagreb, 1983.) diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu profesora Silvana Kuzmina 2006. Dobitnik je nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima, a dva je puta bio ukupni pobjednik međunarodnog natjecanja Etide i skale. Nastupao je na festivalima u domovini i inozemstvu (Franjo Krežma, Jugendorchester Festival, Međunarodna ljetna akademija u Pommersfeldenu). Održao je solističke recitale u Matici hrvatskoj u Zagrebu, na Festivalu Music. Youth. Hope u Petrozavodsku te u londonskom Regent Hallu.

Niz je godina djelovao kao koncertni majstor Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra (ZOKOR) s kojim je na međunarodnom natjecanju orkestara Jugend & Musik u Beču osvojio treću nagradu. Od 2006. boravi u Bruxellesu, gdje je nastavio studij violine na Kraljevskom konzervatoriju u klasi Adama Korniszewskog. Magistrirao je 2010. kao najbolji student godine. Tijekom studija u Belgiji osnovao je gudački kvartet Cordis, s kojim je studirao u renomiranim institucijama kao što su La Chapelle musicale Reine Elisabeth i Nederlandse StrijkKwartet Academie. Surađuje s međunarodnim orkestrom Charlemagne, Komornim orkestrom Briselske filharmonije kao i Belgijskim komornim orkestrom s kojim već drugu godinu za redom sudjeluje na turneji po Sjevernoj Karolini u SAD-u.