Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Fiktiv 11.točaka'u Gliptoteci

 Izložba 'Fiktiv 11.točaka'u Gliptoteci
Povodom 11 godina postojanja, studio za grafički dizajn i razvoj interaktivnih sustava Fiktiv organizira prvu samostalnu izložbu u zagrebačkoj Gliptoteci HAZU, u subotu, 6. Travnja, u 11 sati, a izložba ostaje otvorena do 12. travnja.
vrijeme: 06.04.2013. 11,00
mjesto: Zagreb; Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2
url: http://www.fiktiv.hr
Fiktiv je kreativni studio za dizajn, vizualne komunikacije i razvoj interaktivnih sustava. Postoji 11 godina a njegov sedmeročlani tim radi s američkim, norveškim, njemačkim i hrvatskim klijentima.

Osnivač studija je Andrej Filetin koji je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu s nagrađenim radom. U Fiktivu mu se pridružuje Marko Vuković kao partner za razvoj interaktivnog dijela poslovanja s preko 15 godina iskustva u tom području.

 Studio godinama surađuje s arhitektima Penezić i Rogina koje je, među ostalim, dva puta pratio na Venecijanskom bijenalu – dvaput kao autor interaktivnih dijelova izložbe, drugi put kao autor dizajna knjige i kompletnog vizualnog nastupa. Od samog početka Fiktiv prati i zadarski klub The Garden odnosno The Garden Festival (www.thegardenfestival.eu) kojem je pomogao izgraditi jedan od najjačih hrvatskih ali i europskih brendova u svijetu glazbenih festivala. 

Fiktiv ima veliko iskustvo u razvoju i izradi kompleksnih web stranica i platformi. Neke od relevantnih web stranica su, među ostalima, culturenet.hr, Study in Croatia, stipendije.info, ShoeBeDo.hr.

Izložba '11 točaka' zamišljena je kao meandar događaja, ljudi, projekata i ideja koje su u prostoru, vremenu ili paralelnim svjetovima na neki način vezane za studio Fiktiv. Zanimljiv i dinamičan postav osmislio je tim studija u suradnji s arhitektonskim uredom Penezić i Rogina. Izložba ima dizajnerski karakter te koristi nove medije u kombinaciji s jakom vizualnom komponentom.

Od 11 glavnih točaka (koliko je godina otkad Fiktiv postoji), dvije su interaktivne, jednu ćete moći ponijeti sa sobom, a kroz ostale ćete se trebati probijati.
Više o izložbi - ovdje.