Preskočite na glavni sadržaj

Mladi hrvatski slikari u New Yorku

Kao popratni program sajma umjetnosti Artexpo New York, od 21. do 24. ožujka organiziran je projekt Inter Imago 6 Expo, u okviru kojeg je svoje radove na Manhattanu predstavilo šesnaest domaćih slikara. Na grupnoj izložbi radove je izložilo osam umjetnika, dok je isti broj slikara prezentiran putem on line projekcija.
vrijeme: 21.03.2013.
url: http://artexponewyork.com
Odabranu grupu umjetnika koja je ovom prilikom predstavljena u New Yorku, čine slikari koji su sudjelovali u ranijim Inter Imago projektima, a kriteriji za njihov odabir bili su raznolikosti i originalnosti u izrazu. U okviru projekta, američkoj publici predstavljeno je dvadeset radova nastalih u mediju slikarstva, uglavnom mlađe i srednje generacije umjetnika koji se izdvajaju individualnom slikarskom vještinom te promiču suvremeno dvodimenzionalno štafelajno slikarstvo. 
 
Posebnu pozornost u New Yorku izazvale su Sanja Šakić, slikarica s londonskom adresom, te mlade riječke umjetnice Erna Krstić i Iva Pevalek, dok će organizatori slikarice Karinu Sladović i Nadu Debelić nastaviti tijekom godine promovirati u Americi.

Osim spomenutih umjetnica, na Inter Imago 6 Expo izlagali su još i Josip Rubeš, Margareta Krstić i Vendi Borović, a u okviru digitalne prezentacije sa svojim su radovima sudjelovali su Hari Ivančić, Darija Dolansky Majdak, Tomislav Ostrman, Davor Vuković, Ana Marija Obradović, Ivana Miloglav, Nina Brkić i Orlando Mohorović.
Izvor: KP