Preskočite na glavni sadržaj

Ana Schaub u Galeriji Nano

Ana Schaub u Galeriji Nano
U srijedu, 27. ožujka, s početkom u 20 sati, u multimedijalnoj Galeriji Nano, otvara se izložba 'Superologija' Ane Šaub. Izložba se može razgledati do 29. ožujka, od 14 do 18 sati.
vrijeme: 27.03.2013. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Nano, ?Gajeva 26
url: http://www.artenativa.hr
Izložba 'Superologija' zamišljena je kao video instalacija dva video rada autorice Ane Schaub. Video 'Super junaci' nastao 2010 godine dokumentarno bilježi sjećanja odraslih na djetinjstvo provedeno sa komercijalnim američkim super junacima, igru djece kojoj su Spiderman i Batman sasvim stvarni i animacije super junaka koji se pri tom dijalogu personificiraju. Sinteza kvazi dokumentarca i autorskog animiranog filma daje nekonvencionalne rezultate.

Video 'Wonder Woman in Wonderland' prati dogodovštine Wonder Woman unutar priče o Alisi u Zemlji čudesa. Uz 'pravu' Wonder Woman postoji i animirana, te se tu pojavljuju placebo dokumentarni dijelovi sa ženama koje rade u polju umjetnosti. Video je baziran na ideji putanje kroz život sa preispitivanjem mudrih i manje mudrih pravaca naracije. 'Wonderwoman' je svojevrsni nastavak 'Super junaka' sa fokusom na poziciji djevojčice – žene i junaštvom koje to nužno nosi. Ana Schaub multimedijalna je umjetnica sa specifičnim fokusom za ispitivanje (pseudo) mitskih junaka, linija naracije i fiktivnih svjetova u kontrastu sa brutalnom stvarnošću.

Ana Schaub rođena je 1983. godine u Zagrebu. 2007 godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Kiparstva. Tijekom studija bila je na studentskom usavršavanju na Indiana University of Pennsylvania, USA, 2004. godine. Pri završetku je poslijediplomskog studija Videa na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Ana je imala jedanaest samostalnih izložbi u Hrvatskoj i više skupnih izlaganja u inozemstvu.