Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Velika avantura maloga Miša' u GKL Split

U Gradskom kazalištu lutaka Split će u utorak, 26. ožujka, u 19 sati, biti izvedena svečana premijera predstave 'Velika avantura maloga Miša', autorice, redateljice i koreografkinje Natalije Manojlović. Premijera se trebala održati 5. ožujka, ali je zbog iznenadnih okolnosti otkazana.
vrijeme: 26.03.2013. 19 h
mjesto: Split; Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1
url: http://www.gkl-split.hr/

Mali Miš je živio kao lutka u lutkarovom rukavu i bio prava zvijezda njihovog malog kazališta. Ipak je neprestano sanjario o pravoj, uzbudljivoj  pustolovini i jednog kišnog dana odluči iskoračiti iz rukava u nepoznat svijet. Uz malo čarolije, našao se među velikim glumcima u velikom kazalištu, ali nova prijateljica, slavna glumica Mačka, nenadano se razboljela. Doktor Krtac je ustvrdio da joj može pomoći samo ljekoviti cvijet zvan Matricaria Chamomilla i mali Miš, bez puno razmišljanja, krene u potragu.

Autorica predstave najpoznatija je publici kao koreografkinja, no njezini autorski projekti već neko vrijeme uključuju i autorske tekstove. Premda joj ovo nije prvi susret s lutkarskim teatrom, ovu predstavu ipak radije uvrštava u kazalište pokreta. Kako sama kaže, 'Velika  avantura maloga Miša' je nelutkarska predstava posvećena lutkarstvu.

Dramaturg predstave je Dario Varga, a likovno oblikovanje predstave potpisuje slovenska umjetnica Barbara Stupica. Skladatelj je Gordan Tudor, a u predstavi igraju Petar Konkoj (Miš), Branimir Rakić (Lutkar), Nikša Arčanin, Srđan Brešković, Milana Buzolić – Vučica i Andrea Majica.

Predstava je primjerena djeci od 4 godine i više, a dan nakon premijere, 27. ožujka, bit će izvedena u 18 sati, za slobodnu prodaju. GKL Split