Preskočite na glavni sadržaj

Komedija 'Volim Njofru' na gostovanju u Splitu

Komedija Milana Grgića 'Volim Njofru' Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu gostovat će u petak i subotu, 22. i. 23. ožujka, u Časničkom domu u Lori. Uloge tumače Stojan Matavulj, koji je i redatelj predstave, te Mirela Brekalo. Gostovanje se odvija u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split.
vrijeme: 22.03.2013. 20 h
prijava: 10.02.2015
mjesto: Tisno, Croatia
url: http://www.thegardenfestival.eu/hr/

Ova sjajna obiteljska duokomedija praizvedena je 1982. u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Jazavac s Ivom Serdarom u glavnoj ulozi oca zatečenog iznenadnom preobrazbom svoje male djevojčice u samosvjesnu ženu koja najavljuje udaju za tajanstvenog Njofru. Ta je predstava doživjela fantastičan uspjeh i petstotinjak izvedbi, a sigurno bi na repertoaru ostala i puno duže da nije bilo prerane smrti glavnog glumca. Nakon više od 25 godina režije ovog provjerenog kazališnog hita poduhvatio se Stojan Matavulj. On ujedno i tumači lik Jurice, dok Mirela Brekalo igra ulogu njegove žene Ele.

Sudeći po kritikama predstave i reakcijama publike ovo dvoje iskusnih kazališnih glumaca, koji su širu popularnost stekli i recentnim nastupima u televizijskim serijama, sjajno su oživjeli ovu briljantno napisanu komediju, te ne čudi da je Volim Njofru i u svom novom izdanju ponovo prava kazališna hit-predstava.

Dramatičar Milan Grgić rođen je u Splitu 1939, a umro u Zagrebu 1997. Pisao je drame, komedije, libreta za mjuzikle, scenarije za tv-emisije i popularne zabavne glazbe. Njegovi tekstovi izvođeni su u većini hrvatskih kazališta, ali je Grgić bio najvjerniji suradnik kazališta "Komedija" u kojem su se izvodili njegovi mjuzikli: "Velika frka", "Dlakav život", "Ivan od leptira" i drugi. "Jalta, Jalta", mjuzikl po kojemu ga današnja publika najbolje pamti. Njegovi su televizijski serijali Veliki i mali, te Maratonci postigli danas teško zamislivu gledanost.

Izvedbe komedije ''Volim Njofru'' 22. i 23. ožujka u Časničkom domu u Lori započinju u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 90 i 60 kuna u prodaji su na blagajni HNK Split, a pola sata prije predstave na blagajni Časničkog doma.