Preskočite na glavni sadržaj

Petra Hrašćanec i Saša Božić na festivalu UOVO u Milanu

Petra Hrašćanec izvest će nagrađivanu predstavu 'Love will tear us apart' (koreografija: Saša Božić i Petra Hrašćanec) u sklopu jednog od najznačajnijih europskih plesnih festivala - UOVO performing arts festivala u Milanu. Njihova predstava našla se u društvu koreografskih imena poput Jeromea Bella, Cecilie Bengolea i Franoisa Chaignauda, a na rasporedu je 24. ožujka u dvorani Triennale di Milano.
vrijeme: 24.03.2013.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.tvornicakulture.com/

Solo 'Love will tear us apart' prvi je dio trilogije Saše Božića o odnosu suvremenog plesa i popularne glazbe, a žanrovski vrluda između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Pitanje vlasništva nad izvedbom isprva stavljeno u apstraktni plesni okvir bavljenja tijelom i politikom pogleda, ekstremno se proširuje u širi umjetnički i socijalni okvir. Ljubav iz naslova prenesena je u ljubav spram plesa, čina plesa samog, dok rad raspravlja razliku između plesa i njegove realizacije kao društvenog događanja kroz konstituciju pojma izvođačice same. Izvođačica izvodi plesne numere, odabrane ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo naoko efemerne detalje o nastanku same produkcije, raspličući suptilnu mrežu odnosa moći koja definira čin izvedbe.

Solo je premijerno izveden 31. svibnja 2011. na Tjednu suvremenog plesa, a od tada je, između ostalih, predstavljen u Théâtre Le Colombier u Parizu (u okviru projekta Croatie, La Voici), festivalu WAM (Italija), Festivalu plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, ARL Lazereti, programu Barutana 011 i 012, Velesajmu kulture, Festivalu Monoplay, Showcaseu hrvatske plesne scene 011, IETM-u Zagreb, u Zagrebačkom plesnom centru, na repertoaru Teatra ITD...

Petra Hrašćanec dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2012. za najbolju žensku plesnu ulogu za izvedbu u predstavi „Love will tear us apart.“

Drugi dio trilogije, duet, „Boys don't cry“ premijerno je izveden na prošlogodišnjem Tjednu suvremenog plesa, dok će završni, treći dio, „the_beatles“ u suradnji s francuskim kolektivnom Loge 22, premijerno biti izveden u ARL Lazareti (Dubrovnik) u srpnju ove godine.