Preskočite na glavni sadržaj

Mirjana Batinić predstavlja se na Malti

Novomedijska umjetnica Mirjana Batinić, u petak, 22. ožujka, predstavlja dio svog umjetničkog rada na malteškom Fakultetu umjetnosti, znanosti i tehnologije MCAST.
vrijeme: 22.03.2013.
mjesto: Vatroslav Lisinski Hall, Zagreb, Croatia
url: http://www.glennmillerorchestra.com/
Batinić će u okviru predstavljanja održati predavanje o razvoju interaktivnih instalacija i video umjetnosti te će govoriti o iskustvima na ljubljanskoj Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja, Fakultetu računarstva i informatike s kojim je surađivala tijekom magistarskog studija te o iskustvima i suradnji s ljubljanskim laboratorijem za digitalne medije Ljudmila. također, tijekom boravka na Malti umjetnica će s radom Life in the Other Place sudjelovati na simpoziju Writing Life koje organizira tamošnje sveučilište.
 
Mirjana Batinić (Split, 1977.) studira na doktorskom studiju Filozofije i teorije vizualne kulture. Magisterij iz umjetnosti stekla je 2012. godine na odsjeku Videa i novih medija Akademije likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani. Kao poslijediplomski istraživač boravila je u Klagenfurtu, na odsjeku medija i komunikologije. Diplomirala je 2003. na Umjetničkoj akademiji u Splitu, gdje je i završila srednju Školu likovnih umjetnosti. Bavi se interaktivnim instalacijama, videom i sound artom. Dva puta je predstavljala Hrvatsku na Bijenalu mladih umjetnika Europe i Mediterana. Sudjelovala je na dvadesetak samostalnih i šezdesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, te slovenskog digitalnog video arhiva DIVA pri SCCA Ljubljana.
Više o radu Mirjane Batinić ovdje.
Izvor: KP