Preskočite na glavni sadržaj

Bogato glazbeno ljeto u pulskoj Areni

 Za ljetne glazbeno-scenske programe u pulskoj Areni ove je godine stiglo 28 prijava od kojih je Povjerenstvo za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika izabralo deset, izvijestio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i predsjednik Povjerenstva Erik Lukšić na konferenciji za novinare u Puli.
vrijeme: 19.03.2013.
mjesto: Pula; Arena

Arena će ove godine ugostiti velikane svjetske glazbene scene poput Leonarda Cohena 2. kolovoza, Joea Cockera 21. kolovoza i 2Cellos 3. srpnja. Bogato koncertno ljeto upotpunit će Trio Eroika, Zaz, Josipa Lisac, Vaya con Dios, Gregorian, Massimo Savić i prijatelji te festival Outlook.

"Pulska Arena kulturni je i povijesni spomenik nulte kategorije pa smo zato s posebnom pozornošću birali najkvalitetnije programe i manifestacije", kazao je Lukšić.

Na pitanje novinara zašto je Povjerenstvo odbilo ponudu organizatora "Klasični glazbeni festival Pula" koji je u Puli trebao upriličiti koncert izraelske filharmonije pod ravnanjem Zubina Mehte u noći s 30. lipnja na 1. srpnja kojim bi se obilježio ulazak Hrvatske u Europsku uniju, Lukšić je odgovorio da se u odlučivanju o dodjeli prethodne suglasnosti za održavanje programa, Povjerenstvo vodi isključivo kriterijima navedenima u Pravilniku za održavanje ljetnih programa, među kojima je i vjerodostojnost te kontinuitet rada organizatora.

"Organizator 'Klasični glazbeni festival Pula' naveo je u prijavnici da je novoosnovana tvrtka, što ukazuje na manjak kontinuiteta u radu, a u prijedlogu nisu navedene nikakve reference ni iskustva u organizaciji koncerata i manifestacija", naglasio je Lukšić dodavši da u prijavi nije priložena nikakva dokumentacija koja bi dokazala postojanje intenzivne komunikacije s izvođačima ni načelna zainteresiranost i potvrda planiranih termina.

Po njegovim riječima Grad Pula i Istarska županija izvrsno surađuju s izraelskim veleposlanstvom s kojim se već razrađuje manifestacija koja će se održati od 1. do 11. kolovoza pod nazivom "Čarolije Izraela 3".

"Nakon prvog kontakta s izraelskim veleposlanstvom ostali smo nemalo iznenađeni informacijom koju smo dobili te izjavom glavnog direktora Izraelske filharmonije gospodina Avija Shoshonija, koji je potvrdio da nikad nije bio u kontaktu s organizatorom te da za taj termin ima već potpisan ugovor s drugom agencijom", istaknuo je Lukšić dodavši da je Povjerenstvo nakon toga odbilo mogućnost organizacije tog koncerta. (Hina)