Preskočite na glavni sadržaj

Lutkarska i kazališta za djecu slave svoj dan

Lutkarska i kazališta za djecu slave svoj dan
Hrvatski centar UNIMA i Hrvatski centar Assitej će 20. i 21. ožujka zajedno proslaviti Svjetski dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva u Šibeniku, gdje će u Hrvatskom narodnom kazalištu biti središnja svečanost, a u ostalim hrvatskim gradovima će se prije predstava za djecu čitati poruke međunarodnih i domaćih podružnica tih dviju organizacija.
vrijeme: 20.03.2013.
mjesto: Šibenik
url: http://www.hnksi.hr/

Međunarodnu poruku za UNIMA-e ove je godine napisao talijanski glazbenik, maestro Robert de Simone koji je ujedno autor, ravnatelj i ugledni stručnjak na području tradicionalnih napuljskih predstava putujućih kazališta, a hrvatsku poruku napisala je Marija Leko.

Za Svjetski ASSITEJ poruku je napisao Michael Morpurgo, a hrvatsku poruku napisala je Jasenka Ramljak, dugogodišnja voditeljica Međunarodnog dječjeg festival u Šibeniku.

Svjetski dan lutkarstva obilježava se od 2003., a središnja svjetska proslava održana je u New Delhiju, a u Hrvatskoj se svake godine mijenja grad domaćin. Na svoj dan kazališta za djecu i lutkarska kazališta održat će predstavu, po mogućnosti besplatnu, imajući u vidu djecu koja inače nisu redoviti posjetitelji kazališta. (Hina)