Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni dječji festival Šibenik – natječaj za plakat

Otvoren je javni poziv za idejno oblikovanje plakata 53. međunarodnog dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska. Tema natječaja odnosi se na prošlogodišnju likovnu izložbu svehrvatskog likovnog natječaja za učenike osnovnih škola 'Prozori svijeta - prozori u svijet'. Obaveza svih natjecatelja je najaviti sudjelovanje u Natječaju, do 15. ožujka 2013.
url: http://www.mdf-sibenik.com
Idejno grafičko rješenje i oblikovanje plakata 53. međunarodnog dječjeg festivala na suvremen i kreativan način trebalo bi dočarati vrijednosti i značenje ovog festivala, najstarije multimedijalne kulturne manifestacije takve vrste u svijetu.

Od prijavljenih autora se zahtjeva da pri idejnom oblikovanju plakata koriste dječje radove s navedene izložbe. Fotografije se nalaze u sklopu natječajne dokumentacije. Predloženo idejno rješenje plakata u sebi treba sadržavati logo Festivala. Odabrani rad bit će primijenjen na plakatu i drugim tiskanim materijalima 53. međunarodnog dječjeg festivala.

Predajom rada autor pristaje na uvjete natječaja. Svi autori svojim sudjelovanjem na natječaju pristaju na objavu i javno prezentiranje radova. Autor je dužan svoj rad držati tajnim sve do objave rezultata natječaja.

Sudjelovanje se može najaviti elektronskom poštom na adresu mdfplakat@gmail.com do 15. ožujka 2013 godine. Poruku je potrebno nasloviti 'Natječaj- najava sudjelovanja', a u tekstu poruke navesti ime i prezime, adresu i telefonski broj natjecatelja koji najavljuje svoje sudjelovanje u Natječaju.

Natječajne radove treba pripremiti u digitalnom zapisu (pdf format) na CD-ROM-u, s priloženim:
- pripremu za tisak kao pdf, plakat formata B2 (sve slike obavezno CMYK, 300 dpi);
- likovno rješenje u boji na listu papira format A3;
- uz vizualnu prezentaciju, obavezno je kratko tekstualno obrazloženje koncepta.

Izbor ponuđenih rješenja vršit će Stručno povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga idejnog likovnog i grafičkog rješenja plakata 53. međunarodnog dječjeg festivala Šibenik- Hrvatska. Sastav Stručnog povjerenstva za izbor najboljeg plakata 53. međunarodnog dječjeg festivala Šibenik- Hrvatska je:
- Nera Gojanović Kljajić, ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku;
- Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu Gradske knjižnice Juraj Šižgorić i voditeljica Radioničkog programa MDF-a;
- Pavao Roca, likovni pedagog;
- Antonija Modrušan, ravnateljica Galerije Svetog Krševana u Šibeniku;
- Maja Trlaja, festivalski referent, zapisničar.

22. ožujak 2013. - Rok za postavljanje upita.
5. travanj 2013. - Rok za predaju natječajnih radova.
12. travanj 2013. - Rok za objavu rezultata natječaja.

Svaki od natjecatelja, autor ili grupa autora, ima pravo sudjelovanja na Natječaju s najviše 3 prijave. Za najbolje rangirano rješenja autoru će se dodijeliti nagrada u iznosu od 2.000,00 kn (dvije tisuće kuna).

Predloženo idejno rješenje plakata slati na adresu:
Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
Povjerenstvo za izbor grafičkog rješenja plakata 53. međunarodnog dječjeg festivala Šibenik- Hrvatska
Kralja Zvonimira 1
22000 Šibenik
S naznakom 'Ne otvaraj'