Preskočite na glavni sadržaj

'Opet Roberta' - nova predstava Roberte Milevoj

'Opet Roberta' - nova predstava Roberte Milevoj
Plesna predstava Roberte Milevoj 'Opet Roberta' bit će premijerno izvedena u Zagrebačkom plesnom centru u petak, 15. ožujka, s početkom u 20 sati, dok će se reprizna izvedba održati u subotu, 16. ožujka, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 15.03.2013. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info/

'Opet Roberta' istražuje mogućnosti preoblikovanja emotivnog doživljaja prirodnog prostora u umjetnom prostoru izvedbe. Crpeći materijal iz bivanja u prvom prostoru, prelaskom u drugi prostor dolazi do njegove transformacije. Tako promijenjen plesni materijal, podržan specifičnom glazbenom podlogom stvara novu perspektivu vremena i prostora izvedbe.

Vjerujem da je tijelo, kada se nalazi u neuobičajenom prostoru za stvaranje materijala, kao što je to priroda, suočeno s nedostatkom alata kojima inače raspolaže u stvaranju. U takvoj situaciji mijenjaju se i uvjeti u kojima predstava nastaje, kao i percepcija samog stvaranja. Zanimala me usporedba tih dvaju iskustva: kako promatrati osobni doživljaj prirode u koreografskom smislu, kako obraditi ono prirodno u performativnom smislu. (Roberta Milevoj)

Odlučio sam snimiti 'live sessione' promatrajući Robertine kretnje. Nastojao sam ih snimiti kao da se radi o tipičnom 'field recordingu'. Te snimke tako su postale moja glazbena partitura. (Nenad Sinkauz)

Koreografiju i izvedbu predstave potpisuje Roberta Milevoj, dok je Nenad Sinkauz zaslužan za glazbu. Bojan Gagić potpisuje dizajn svjetla. Savjetnik predstave je Matija Ferlin, za fotografije se pobrinuo Goran Škofić, a za grafički dizajn Mauricio Ferlin.

Predstava je jednim dijelom inspirirana plesnim filmom Contrada koji je nastao u suradnji s redateljem Matijom Debeljuhom.

Partneri projekta su  Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene,  Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat i Hrvatski institut za pokret i ples, dok su financijsku podršku projektu dali Grad Pula i Ministarstvo kulture RH.

Roberta Milevoj dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2010. za najbolju žensku ulogu u plesnoj predstavi NASTUP, kao i Produkcijske nagrade 28. Tjedna suvremenog plesa 2011. za predstavu 'Roberta, Roberta'.