Preskočite na glavni sadržaj

Radionica hipermedije s Peterom Biellom

Povodom petog izdanja ETNOFILm festivala etnografskog filma, u organizaciji Etnografskog muzeja Istre, od 22. do 24. travnja održava se radionica hipermedije pod vodstvom Petera Bielle, pionira na području hipermedije i profesora vizualne antropologije na San Francisco State University. Rok prijave istječe 15. ožujka.
vrijeme: 22.04.2013.
prijava: 15.03.2013
mjesto: Rovinj
url: http://www.etnofilm.com
Radionica će se fokusirati na nove digitalne tehnologije u vizualnoj antropologiji. Peter Biella je među prvim antropolozima razvio hipermedijske projekte poput Maasai Interactive i Yanomamö Interactive. U okviru radionice Peter Biella će polaznicima dati uvid u svijet hipermedije kroz predavanja, praktične savjete i vježbe. Radionica će trajati tri dana i otvorena je za 20 polaznika.

Radionica je podijeljena u tri dijela:
- 1. dan: Uvod i povijesni pregled razvoja hipermedijskih projekata u vizualnoj antropologiji te pregled hipermedijskih projekata Petera Bielle;
- 2. dan: Stvaranje hipermedije, tehnička podrška pri razvijanju hipermedijskih projekata. Peter Biella će proći četiri različita programa: Final Cut Pro, Popcorn, Korsakow i Flash;
- 3. dan: Polaznici će raditi na vlastitim materijalima uz mentorstvo Petera Bielle.

Radionica će polaznicima dati teorijski i metodološki uvid u hipermediju u vizualnoj antropologiji. Također polaznici će naučiti kako koristiti hipermediju kao alat u vlastitim istraživanjima te kako razviti vlastite hipermedijske projekte. Radionica je otvorena za studente antropologije i srodnih disciplina te za ostale zainteresirane za vizualnu antropologiju te film. Dobrodošlo je predznanje iz vizualne antropologije (drugih društvenih disciplina te filma). Poželjno je da polaznici za radionicu pripreme vlastiti materijal (film, zvuk, fotografije) te skicu međusobnog povezivanja različitih medija koje namjeravaju koristiti. Radionica je namijenjena korisnicima Mac računala, a na radionicu je potrebno donijeti svoj laptop. Kao pripremu polaznicima se savjetuje da otvore profil na Popcorn-u te online preuzmu program Korsakow.

Sudjelovanje na radionici kandidati potvrđuju uplatom kotizacije. U cijenu kotizacije uključena su sva predavanja koja će se održati tijekom radionice, osigurani su radni materijali, besplatni popratni festivalski sadržaji, projekcije filmova tijekom festivalskog programa, jedan dnevni topli obrok i dnevni međuobroci.

Polaznicima radionice nudimo hotelski i apartmanski  smještaj u neposrednoj blizini mjesta odvijanja radionica. Okvirna cijena je 100/150 kn. Više informacija o smještaju ćemo objaviti uskoro. Cijena radionice: 400,00 HRK/54 EUR (studenti: 300 HRK/40 EUR)

Prijavnicu i kratki CV poslati na: etnofilm.workshop@gmail.com

Prijavnica