Preskočite na glavni sadržaj

In Out Festival 2013

7. izdanje In Out Festival održava se 19. i 20. travnja 2013. godine u Gdansku, Poljska. Pozivaju se autori animiranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, filmskih etida i video radova te glazbenici da se do 17. ožujka prijave za sudjelovanje.
vrijeme: 19.04.2013.
prijava: 17.03.2013
mjesto: Gdansk, Poljska
url: http://www.laznia.pl
Organizatori Festivala nastoje povezati umjetnike s različitim pristupima mediju filma te različitog obrazovanja. Pozivaju se profesionalni umjetnici i studenti likovnih umjetnosti i akademija sa se prijave za sudjelovanje.

Ovogodišnja tema Festivala je 'Prevođenje sadašnjosti: suvremeni oblici pobune'. Koje se grupe i pokretu mogu smatrati pobunjeničkima u 21. stoljeću? Koji se oblici mogu koristiti kao moderna sredstva protesta? Što danas zapravo znači pobuniti se? Protiv čega protestiramo? Što želimo dokazati ili promijeniti? Kakvo je stanje suvremenog svijeta? Tražimo odgovore na pitanja i probleme koji brinu današnju generaciju 20- i 30-godišnjaka te dijagnosticiramo stanje modernog svijeta iz njihove perspektive. Razmatramo kako će oni ocjenjivati iduću generaciju te kako će svijet pobune izgledati za 20 godina.

Natjecanje je podijeljeno u dvije faze, a 20-ak umjetnika iz Poljske i inozemstva bit će izabrani u 2. fazu natjecanja te pozvani na sudjelovanje u Festivalu i pratećim radionicama. Među njima stručna komisija, u sastavu: Wojciech Marczewski, Marina Grižnić i Bogna Burska, odabrat će pobjednika.

Prvu nagradu dodjeljuje Marshal of the Pomorskie Voivodeship Mieczysław Struk, a drugu nagradu Nacionalni audiovizualni institut. Dodjeljuju se i druge nagrade i priznanja od strane partnera In Out Festivala. Najbolji će radovi biti dostupni na Internet stranici Nacionalnog audiovizualnog instituta te objavljeni na DVD-u.

Za sudjelovanje ne plaća se kotizacija.

Kontakt:
Centre for Contemporary Art Laznia
ul. Jaskolcza 1
80-767 Gdansk
Poland

Više