Preskočite na glavni sadržaj

Dijalog struka / Sakralna arhitektura - interijer

U utorak, 19. veljače, s početkom u 19 sati, u Društvu arhitekata Zagreba, održava se okrugli stol Dijalog struka / Sakralna arhitektura - interijer koji se održava u organizaciji Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba. Gosti okruglog stola su arhitekti Robert Križnjak, Roman Vukoja, slikar Jeronim Tišljar i manager Daniel Kvesić.
vrijeme: 19.02.2013. 19,00
mjesto: Zagreb; Društvo arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/1
url: http://www.d-a-z.hr
Predavanje je uvršteno u program Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s tri (3)  boda.

O sudionicima okruglog stola.
Robert Križnjak rođen 23.siječnja 1971. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine u klasi prof. Hržića.Tijekom studija dobio je nagradu Arhitektonskog fakulteta za Projekt obiteljske kuće, 1996. Nagradu Arhitektonskog fakulteta za projekt Topusko 2010. godine, 1997.pohvalu za Projekt interieura na Gornjem gradu u Zagrebu. 2003., položio stručni ispit iz područja arhitektonske struke u Hrvatskoj komori arhitekata.2004. osniva Ured ovlaštenog arhitekta Robert Križnjak koji vodi zajedno sa sestrom Martinom Križnjak, dipl.ing.arh. Ured čini tim kreativnih arhitekata koji se bave projektiranjem, unutarnjim uređenjem i nadzorom. Od 2008 - 2009. član je vijeća područnog odbora Zagreb u Hrvatskoj komori arhitekata. Od 2012. je voditelj sekcije za interijer u Društvu arhitekata Zagreba.
 
Roman Vukoja rođen 1972. godine, diplomirao na arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Upisan je Hrvatsku Komoru arhitekata  kao ovlašteni arhitekt. Direktor je u Jezgra Studiju koji se bavi projektiranje stambenih i javnih zgrada, uređenje interijera i konzalting te surađuje poslovno sa arhitektonskim uredima Produkcija 004 d.o.o. i Ingra d.d. (voditelj međunarodnog projekta polikliničkog bolničkog centra vojne bolnice Ain Naadja  u gradu Alžiru, Alžir. Na Svjetskom festivalu arhitekture 2009. Robert Križnjak i Roman Vukoja s projektom  Župne crkve Sv. Luke Evanđelista u  Zagrebu  ušli su u finale natječaja za svjetsku građevinu 2009. godine  u Barceloni u kategoriji Civic and Community, a projekt je i finalist međunarodnog natječaja ARCHDAILY 2010 za najbolju građevinu godine.
 
Jeronim Tišljar rođen je 1963 godine u Zagrebu. Svoje prvo iskustvo u umjetničkom modeliranja je stekao u Školi za primijenjenu umjetnost. Nakon toga se trajno usmjerava na stakleno modeliranje, te odlazi na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Pragu, Češka, gdje je usavršio svoju umješnost kod poznatog profesora Lybenski. Po povratku u Zagreb, Tišljar svoje prve projekate razvija u tri glavna smjera: staklo kao skulpturu, staklo kao dizajn i staklo u interakciji s arhitekturom. Tišljarova djela postala su dio brojnih privatnih zbirki diljem svijeta, u vlasništvu francuskog predsjednika Chiraca, Stoltenberga, Schwartzenberga i Billa Clintona. Tišljarevi obojena prozorska stakla krase važna javna i sakralna mjesta poput Hrvatskog sabora, Hrvatskog državnog arhiva, svetišta Svete Mati Slobode u Zagrebu i dr..
 
Daniel Kvesić i Bokart- manager, direktor tvrtke Bokart iz Zagreba. Bokart je vodeća Hrvatska kompanija u segmentu dekorativnog stakla u arhitekturi. Naš cilj je implementirati i promovirati arhitekturalno dekorativno staklo, projekt managmentom, designom, stručnim suradnicima i suradnjom s arhitektima i umjetnicima.