Preskočite na glavni sadržaj

Sredstva obmane i poslušnosti - Mihael Giba

U Salonu Galić u Splitu, u srijedu, 20. veljače, s početkom u 19,30 sati, otvara se izložba 'Sredstva obmane i poslušnosti' Mihaela Gibe. Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka.
vrijeme: 20.02.2013. 19,30
mjesto: Split; Salon Galić, Marmontova 3
Najnovijim radovima pod nazivom Sredstva obmane i poslušnosti Mihael Giba nastavlja s kritikom suvremenog društva. Na tragu ranijih radova u kojima je umjetnik radio s različitim načinima vizualizacije podataka, nastaje rad u kojem ispisuje stranice temeljnih državnih, crkvenih ili poslovnih dokumenata, no njihovim preklapanjem jasnoća teksta se gubi, sadržaj postaje jedva prepoznatljiv, a time i potpuno besmislen.

Takvom vrlo jednostavnom strategijom, polazeći iz vlastite pozicije naglašava svakodnevne situacije u kojima se nalazimo, vođeni i dirigirani nametnutim postavkama, od Ustava, Biblije do uvjeta bankovnih poslovanja, a koje sve manje razumijemo i na koje uopće nemamo utjecaja. Apsurd i besmislenost dodatno su naglašeni prostornim instalacijama sastavljenim od simbola križa i grba, koji repetitivnim pokretima nedvosmisleno asociraju na pokvareni mehanizam. Iz predgovora Jasminke Babić

Mihael Giba je vizualni umjetnik koji u svojim radovima istražuje odnos računalnih tehnologija i slikarstva te vizualzaciju podataka.