Preskočite na glavni sadržaj

Fotografkinje 2013. – natječaj

Četvrtu godinu zaredom organizira se izložba fotografija povodom Međunarodnog dana žena. Na izložbi mogu sudjelovati samo autorice, koje same odlučuju o temi i sadržaju svojih fotografija. Krajnji rok prijema fotografija je 23. veljače 2013.
prijava: 23.02.2013
url: http://photori.org/photori
Ovakvim pristupom želi se naglasiti i istaknuti da je žena kao autorica sasvim ravnopravna i prisutna u našem radu, a ne, kao što je neki tretiraju, samo kao motiv, što je često na granici neukusa i zloupotrebe. Dakle, naš stav je u duhu suvremenog društva u kojem žena ravnopravno participira u svim područjima ljudske aktivnosti. I zato je iznad i ispred svega žena subjekt, a ne žena objekt.

Selektorica izložbe je povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Branka Arh.

Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati sve fotografkinje bez obzira jesu li članice nekog fotokluba, ili su pak u statusu slobodnih autorica ili se samo povremeno bave fotografijom. Za sudjelovanje na ovom natječaju plaća se kotizacija na način da članice Fotokluba Rijeka plaćaju 30,00 kuna, a sve ostale 60,00 kuna. Uplata se vrši na žiroračun Kluba: Erste banka  2402006-1100135039 (u rubriku Svrha uplate treba upisati Fotografkinje 2013, u rubriku Model treba upisati  00, a u Pozivu na broj upisati svoj OIB).

Autorice, sudionice natječaja, potpisom na prijavnici potvrđuje autentičnost snimljene fotografije te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija. Svaka fotografkinja predstavlja svoju stvaralačku osobnost; to znači da je tema slobodna.

Poželjno je da se prilože fotografije koje još nisu izlagane u Rijeci. Prijaviti se može najviše šest (6) fotografija. Prijavljuje se isključivo e-mailom na način da se fotografije moraju smanjiti da duža strana bude 20 cm i 72 pixela/inchu u JPG formatu i potpisane redni broj, ime i prezime, naziv: 1. Mara Maric_Kisno jutro; 2. Mara Maric_Vruca jesen itd. (u digitalnom potpisu ne koristimo dijakritičke znakove a u prijavnici ih normalno koristimo). Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu i kopiju uplate, kotizacije te životopis.

Krajnji rok prijema fotografija je 23. veljače 2013. na e-mail fotoklubri@gmail.com Po pregledu i odabiru fotografija autorice će biti obaviještene najkasnije do 25. 2. 2013. kako bi mogle izraditi i poslati povećanja za izložbu. Printane fotografije treba slati na adresu:
Fotoklub Rijeka
Pod voltun 4
51000 Rijeka
PP 63

Krajnji rok prijema printanih fotografija je 2. ožujka 2013. Otvorenje izložbe je u utorak, 5. ožujka 2013. u 19 sati u Rijeci, Galeriji Principij, Pod voltun 4. Mole se sve autorice da printane fotografije šalju u kartonskim mapama ili samo između dva tvrđa kartona kako se ne bi oštetile prilikom poštanskih manipulacija. Organizator će po završetku izložbe radove vraćati u istoj ambalaži. Nepotpune i neuredne prijave organizator neće prihvatiti. Fotoklub Rijeka će dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu te tri ravnopravne diplome po odluci selektorice. Prva, druga i treća nagrada su u obliku plakete uz koju ide i pripadajuće printano priznanje. Diplome su u printanom obliku. Organizator će izdati katalog u digitalnom obliku koji će biti dostupan na mrežnim stranicama: www.photori.org

Dodatne informacije možete dobiti na mob.: 095 913 17 69; fotoklubrijeka@net.hr