Preskočite na glavni sadržaj

Knjiga u fokusu: Potpora kreativnoj industriji - stručna analiza i preporuke za uređenje tržišta knjiga i zaštitu kulture čitanja

U petak, 15. veljače, u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici  Bogdana Ogrizovića, održava se predstavljanje publikacije Knjiga u fokusu: Potpora kreativnoj industriji -  stručna analiza i preporuke za  uređenje tržišta knjiga i zaštitu kulture čitanja u Republici Hrvatskoj. Knjigu sa analizom i preporukama predstavit će autori i stručnjaci koji su radili na istraživanju: Nenad Bartolčić, Gordana Farkaš Sfeci, Simona Goldstein, Marina Kralj Vidačak, Sunčica Oberman Peterka, Seid Serdarević i Ivan Šprajc.
vrijeme: 15.02.2013. 12,00
mjesto: New York, USA
url: https://www.facebook.com/knjizniblok
Publikacija je nastala kao rezultat  projekta 'Potpora kreativnoj industriji - stručna analiza i preporuke za uređenje tržišta knjiga i zaštitu kulture čitanja u Republici Hrvatskoj' (Support to Creative Industries in Croatia - Expert Analysis and Recommendations for Book Market Regulation and Protection of Reading Culture) koji je udruga Knjižni blok – Inicijativa za knjigu provela uz potporu UNESCO-ovog Fonda za kulturnu raznolikost. 

Jedan od ciljeva ovog projekta bio je potaknuti kvalitetnu i sadržajnu raspravu i izradu javnih  politika za nakladništvo, knjižarstvo i promicanje čitanja, a u kontekstu u kojem se Hrvatska trenutno nalazi, pozivajući istovremeno na kritičko promišljanje i planiranje mjera potrebnih za opstanak i razvoj sektora, što znači - život knjige.