Preskočite na glavni sadržaj

Vanja Trobić / prezentacija i razgovor s umjetnicom

U petak, 15. veljače, s početkom u 17 sati, u Klubu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, održava se razgovor i prezentacija s mladom umjetnicom Vanjom Trobić.
vrijeme: 15.02.2013. 17,00
mjesto: Zagreb; Klub HDLU, Trg žrtava fašizma bb
Vanja Trobić predstaviti će i izložiti slike nastale za vrijeme trajanja rezidencije u Ukrajini, gdje gostovala u studenom 2012. Godine, u sklopu suradnje Nacionalnog društva slikara Ukrajine i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Osim izloženih radova kroz prezentaciju će predstaviti svoje ranije radove te upoznati publiku sa iskustvom boravka u Kievu i Sednevu u Ukrajini.

Vanja Trobić rođena je 1987. godine u Zagrebu. Pohađala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, nakon čega je 2006. upisala Akademiju likovnih umjetnosti, Slikarstvo. Diplomirala je 2012. godine u klasi prof. Zoltana Novaka. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama i likovnim radionicama, a može se pohvaliti i višegodišnjom suradnjom sa Muzejom ulične umjetnosti. Ostvarila je pet samostalnih izložbi. Suorganizator je i moderator crtačke radionice C.R.T.A. Član je HDLU-a od 2012. Trenutno živi i radi u Zagrebu i Rijeci.