Preskočite na glavni sadržaj

'Mala škola baštine' u organizaciji Gradskog muzeja Sisak

Danas, 5. veljače, s početkom u 20 sati, u Klubu mladih Skwhat u Sisku, održava se radionica pod nazivom 'Mala škola baštine', projekt Gradskog muzeja Sisak, organiziran u suradnji s Koordinacijom udruga mladih Siska.
vrijeme: 05.02.2013. 20,00
mjesto: Sisak; Klub mladih Skwhat, Perivoj Viktorovac b.b
url: http://www.brunovlahek.com/
Cilj radionice je baštinsko osvješćivanje, prvenstveno mladih kojima je radionica namijenjena. Sudionici će moći saznati kako i zašto muzeji rade, pravila i propise prema kojima se predmeti baštine čuvaju, načine postavljanja izložbi te druge informacije i zanimljivosti o muzejskoj djelatnosti. Radionica je koncipirana u dva dijela, teorijski i praktični dio. Teorijski dio obuhvaća obradu osnovnih termina vezanih uz baštinu, dok će se u sklopu praktičnog dijela priređivati izložbe, posjećivati Muzej, arheološki lokaliteti, baštinske institucije i drugo.

Voditelj radionice je Marijan Bogatić, muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak, a održavat će se svakoga utorka s početkom u 20 sati, u prostorijama Kluba mladih Skwhat. Završetak radionice obilježit će se na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, kada će se predstaviti rezultati radionice.