Preskočite na glavni sadržaj

'Grga Čvarak' – premijera u osječkom Dječjem kazalištu

Predstava 'Grga Čvarak', nastala prema poznatoj pjesmi Ratka Zvrka, bit će premijerno izvedena na daskama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u utorak, 5. veljače, s početkom u 18 sati. Tekst je napisala Tamara Kučinović, koja ujedno potpisuje i režiju predstave.
vrijeme: 05.02.2013. 18 h
mjesto: Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Trg bana J.Jelačića 19
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/

Po prvi puta s osječkim Dječjim kazalištem surađuje Marina Zavyalova iz Rusije koja je za predstavu Grga Čvarak osmislila iznimno maštovitu scenografiju, zanimljive kostime i simpatične lutke. Za neobičan glazbeni izričaj predstave zadužen je mladi Hrvoje Radnić, a dramaturg predstave je Maja Sviben.

U predstavi igraju Edi Ćelić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Zvjezdana Bučanin, Ivica Lučić, Inga Šarić i mlada studentica glume i lutkarstva Lidija Kraljić kojoj će ova premijera biti ujedno i prvi nastup na kazališnim daskama.

'Grga Čvarak – hahar, buntovnik bez razloga, mangup, svojevoljni harmonikaš sa suhom slamčicom među zubima, šarmantni lukavac, tvrdoglavi veseljak, samoživi dobrica, brižni slobodoljubac, suosjećajni nevaljalac, zaljubljeni strašljivac…. sve to i još puno više skriva se u Grgi Čvarku.' - napisala je o predstavi redateljica.