Preskočite na glavni sadržaj

Od scenarija do filma - radionice

Program MFI-ja Od scenarija do filma obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata što se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nissyrosu i Samosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja. Rok za prijavu istječe 25. veljače 2013.
vrijeme: 22.06.2013.
prijava: 25.02.2013
url: http://www.mfi.gr
Primarna im je svrha u cijelosti razviti scenarije polaznika, od prve pa sve do završne verzije. Tijekom radionica usredotočenih na analizu, pregledavanje i unošenje izmjena u scenarije nastojat će se povećati umjetnička vrijednost materijala te istovremeno stvoriti kvalitetni scenariji koji će snažno privući međunarodno gledateljstvo.

Drugi je cilj radionica pripomoći polaznicima u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, uvjeravanje (pitching), prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). MFI pruža ujedinjene informacije o svim vidovima razvoja projekata sa svrhom upoznavanja polaznika s potrebama i praksama međunarodne industrije, načinima povećanja potencijala projekata za osvajanje tržišta i privlačenje publike te omogućivanja pomoći prilikom ulaska u produkciju.

Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima, i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom igranoga filma u procesu razvoja.

Kotizacija iznosi 1500 € za scenariste, suscenariste i redatelje, a 1000 € za producente. Ovim je iznosima predviđeno pokrivanje troškova smještaja i prehrane prve sesije te dodatnih 500 € za održavanje druge sesije. Postoji mogućnost dodjele stipendija.

Kontakt:
Apostolia Papaioannou
Mediterranean Film Institute
Varvaki 38
11 474 Atena
Grčka
tel./faks: +30 210 6457223
e-pošta: info@mfi.gr

Više informacija: martina.petrovic@mediadesk.hr

Izvor: www.mediadesk.hr