Preskočite na glavni sadržaj

Igor Kuduz i Igor Zlobec u Galeriji O.K. / K.U.N.S.

Izložba 'Isto' autora Igora Kuduza i  Igora Zlobeca otvara se u petak, 1. veljače s početkom u 21 sat u riječkoj galeriji  O.K. / K.U.N.S. Gost izložbe je Danko Friščić dok je autorica teksta i kustosica izložbe Janka Vukmir.
vrijeme: 01.02.2013. 21:00
mjesto: Rijeka
url: http://www.facebook.com/events/331109760323135/
Igor Zlobec rođen je 1970. godine u Banja Luci. Od godine 1999. aktivno izlaže po mnogim renomiranim izložbenim prostorima u različitim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Igor Kuduz rođen je 1967. u Zagrebu. Diplomirao je 1995. na grafičkom odjelu ALU u Zagrebu. U svom radu većinom koristi fotografiju i video i u novijim radovima crtež. Izlagao na brojnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu.

Danko Frišćić rođen je 1970. u Zagrebu gdje i danas živi. Slikarstvo je diplomirao na ALU Zagreb 1997. godine.

'Nekad su slikari morali svojim kičicama i mukotrpnim izborom boja uhvatiti se u koštac sa svojim autoportretima. Danas suvremenom slikaru/umjetniku na raspolaganju je takova tehnologija da je dovoljno kvalitetno usnimiti foto aparatom primjerice jedan dio svoje sobe i dobiti uglavnom bolji selbstportait od onog na platnu.
 
Začetak ove izložbe seže u 1999. godinu. Tih nekoliko zajedničkih dana Tirane ostavilo je neizbrisivog traga. Još tada sam shvatio da ne razgovaramo o sličnom već o Istom. O onom najosobnijem što mogu pružiti, o onom u što sam do jučer samo ja imao uvid a sada dijelim sa vama. Ta jedna fotografija i jedna slika na zidu kompleksnije su od autoportreta i upravo zato odišu ljepotom.
 
Kada smo sastavljali prvi godišnji program Instituta za suvremenu umjetnost u galeriji Academie Moderne, odlučili smo dio prostora u programu osloboditi izložbama i situacijama koje bismo željeli vidjeti, iako nismo uopće znali što će nam one donijeti. Željeli smo umjetnicima osloboditi nešto od prostora koji nam je na raspolaganju, da slobodno eksperimentiraju, da izlažu nešto što možda još nije gotovo, da pred publikom testiraju neku svoju nedoumicu, i uglavnom, da si međusobno damo slobodne ruke, pa ako baš hoćete, i povjerenje, da ne znamo kakvu izložbu zapravo da očekujemo. Da si još malo situaciju učinimo izazovnijom, pozvali smo i umjetnike koji inače ne rade zajedno, da zajedno naprave izložbu, ali ne onako površno, da se dogovore koji će rad pokazati, nego izložbu stvore u međusobnom dijalogu, sukobu, suočavanju, ili međusobnom odnosu kakav su stvorili, ili ih zanima stvoriti ili kakav su u stanju stvoriti, ili tako nešto.' Dalje...

Janka Vukmir