Preskočite na glavni sadržaj

'Afera plakat' ili iransko srce Hrvatske

U četvrtak, 31. siječnja, s početkom u 19 sati, Eurokaz Saloon predstavlja temu 'Afera plakat' ili iransko srce Hrvatske. Voditelj Eurokaz Saloona je Igor Ružić.
vrijeme: 31.01.2013. 19,00
mjesto: Zagreb; Eurokaz, Dežmanov prolaz 3
url: http://www.eurokaz.hr
U devedesetima se pokušavalo dokazati iransko porijeklo Hrvata, ali 2013. Hrvatska se približava Iranu s početka 1980-ih time što dopušta 'vjerskom osjećaju' da modificira opći, koji bi po Ustavu ipak trebao biti sekularan.

'Afera plakat' koja se dogodila Dramskom kazalištu Gavella i predstavi 'Fine mrtve djevojke' možda nije presedan, ali je iz tog slučaja jedinstveno lako čitati hrvatsku sadašnjost. Kako je riječ o političkoj odluci, ali i o aktu pritiska na umjetničku neovisnost, Eurokaz Saloon bavit će se 'aferom plakat' s obje strane. Ali i pitanjem zašto načini kako gradska vlast organizira teatre i načini njihovog funkcioniranja nisu veći problem od zabrane jednog plakata.

Eurokaz Saloon je višegodišnji program razgovora o ključnim problemima hrvatskog kazališta i kulture, koji se održava u prostorijama Eurokaza, Dežmanov prolaz 3 u Zagrebu.