Preskočite na glavni sadržaj

Književna večer s Lidijom Vukčević

Književna večer s Lidijom Vukčević, povodom izlaska njezine nove knjige, romana - 'Kiši li neprekidno nad Kotorom?' (izd. Skaner studio), održat će se u četvrtak, 24. siječnja, u 19 sati, u HDP-u - Basaričekova 24. Uz autoricu o knjizi će govoriti Nadežda Čačinovič, Dimitrije Popović, Velimir Visković i voditeljica tribine Darija Žilić. 
vrijeme: 24.01.2013. u 19 sati
mjesto: Zagreb, HDP, Basaričekova 24
url: http//www.hdpisaca.org

Kiši li neprekidno nad Kotorom?

Pisana u maniri iskustva proze dokumentarizma, ali i s dužnim ironijskim odmakom od nje, ova je romaneskna cjelina i svojevrsni vrlo osobni imaginarij ali i univerzalistička, duboko ženska u najboljem smislu, manirizacija vlastitoga rukopisa, unutar kojeg sve postaje upitno: i sam čin pisanja i vrednovanje književne umjetnine, i subjekt-objekt relacije, i što je možda najzanimljivije, dovođenje do komičnih paradoksa aspekata naše suvremenosti sa smjene stoljeća.
Izvodeći svojim zanimljivim jezičnim i semantičkim bravurama svoj anti-roman, Vukčevićeva pokazuje i nesumnjiv smisao za humor i autoironiju, ali i neupitan sluh za postmodernitet te njegovu imanentnu i ironijsku kritiku.
Čini nam se da je svojim romanom Lidija Vukčević pokušala baciti rukavicu suvremenoj romanesknoj produkciji, nadasve onoj vlastite književne generacije, pa je razumijevamo i kao stanovit „njen obračun s njima“.
(Iz recenzije Velimira Viskovića)