Preskočite na glavni sadržaj

Baletni koncert Baleta HNK Split

Balet Hrvatskog narodnog kazališta će 22. siječnja, s početkom u 19,30 sati, održati Baletni koncert u izvedbi solista i ansambla splitskog Baleta, za koji program potpisuju baletni majstori Dinko Bogdanić, Vladimir Šuvalov i Dmitrij Rodikov. Koncert je na programu umjesto prethodno najavljenih izvedbi predstave 'Grk Zorba', otkazanih zbog ozljede solista.
vrijeme: 22.01.2013. 19,30 h
mjesto: Split; Hrvatsko narodno kazalište, Trg Gaje Bulata 1
url: http://www.hnk-split.hr

Kao i na sličnom koncertu održanom krajem protekle godine, koji je bio izveden kao poklon splitskoj publici i do posljednjeg mjesta napunio kazalište, program čine omiljeni baletni biseri, najatraktivniji fragmenti iz popularnih djela klasičnog baletnog repertoara.

Koncert će započeti Valcerom, Vraijacijom vila i Pas de deux-om iz baleta 'Trnoružica' Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Elene Pankove prema klasičnoj koreografiji Mariusa Petipa. Solisti u Pas de deux-u bit će Elena Nikolajeva i Shunsuke Amma. Nakon toga će Hazuki Tomita i Jassaui Mergalijev izvesti Pas de deux iz baleta 'Gusar' (Corsaire) Adolphea Adama u koreografiji Mariusa Petipa. Nakon toga će ansambl otplesati Valcer iz 'Labuđeg jezera' Čajkovskog, a Irina Čaban i Silviu Tanase Valcer u cis-molu Frederica Chopina iz baleta 'Chopiniana' (Les Sylphides) po koreografiji Michela Fokinea. Varijaciju iz 'Esmeralde' Cesarea Pugnija otplesat će Julija Pivotskaja, ponovno u koreografiji najutjecajnijeg koreografa i baletnog majstora svih vremena, Mariusa Petipa. Večer će završiti s dva poznata plesna broja iz baleta 'Ščelkunčik', koji je prema Waczlawu Orlikovskom koreografirala Božica Lisak: Valcerom cvijeća u izvedbi ansambla, te Grand pas de deux-om koji će otplesati solisti Ieva Karpilovska i Tudor Mihai Mezei. HNK Split