Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija s riječke manifestacije Fotografski doručak

Izložba fotografija 'Rijeka sad i ovdje', nastalih na manifestaciji Fotografski doručak 11. studenoga 2012. godine, otvorena je 15. siječnja, u riječkoj Galeriji Principij, a izložene su 62 fotografije 36 autora.
vrijeme: 15.01.2013.
mjesto: Zagreb, Germany
url: http://www.hazu.hr/
Autor ideje i koncepta Fotografskog doručka je predsjednik Fotokluba Rijeka Borislav Božić. Prva takva manifestacija održana je u listopadu 2007. godine u Galeriji Kortil u Rijeci. Fotografski autori su tada, nakon zajedničkog doručka, imali zadaću u podnevnoj minuti snimiti šest fotografija Rijeke i Riječana.

Ovoga puta autori su se okupili u nedjelju, 11. studenoga ujutro u Galeriji Principij gdje im je, uz pomoć sponzora, poslužen bogat i raznovrstan doručak. Potom su se razišli gradom i tijekom dva do tri sata fotografijama nastojali interpretirati nedjelju u Rijeci.
 
Ideja Fotografskog doručka je jačanje suradnje među fotografima, bez obzira kojem fotografskom klubu ili udruzi pripadaju ili pak djeluju samostalno. Time se nastoji prevladati uglavnom zatvorena djelatnost klubova i pridonijeti pozitivnoj evoluciji fotografske riječke scene, istaknuo je Borislav Božić.

Organiziranje Fotografskih doručaka će se nastaviti, kazao je. Izložbu otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
(Hina)