Preskočite na glavni sadržaj

Museum LAB – poziv

iDROPS organizacija iz Belgije i Creative Industries KTN (UK) organizira projekt na temu inovacije u muzejskom i baštinskom području. Laboratorij se organizira u Science Museumu u Londonu, od 30. siječnja do 1. veljače, a prijave za sudjelovanje otvorene su do 15. siječnja.
vrijeme: 30.01.2013.
prijava: 15.01.2013
mjesto: London, UK; Science Museum
url: http://idrops.be/labs
Traže se sudionici s zanimljivim idejama za projekte iz svih europskih zemalja. Radionica je namijenjena razvoju već postojećih inovativnih projektnih ideja kojima bi se poboljšao pristup javnosti muzejskim zbirkama te potaknuo razvoj održivog i trajnog arhivskog servisa.

Pojedinci koji rade na projektima mogu učiniti vrijedan doprinos društvu, obrazovanju te općenito našoj povijesti i kulturi: osobe zaposlene unutar muzejskog sektora jednako kao i zaposleni u ICT sektoru, kreativnim industrijama i industrijama igara. Grupu sačinjavaju sudionici iz Flandrije, UK-a i drugih zemalja.

Stručni tim čine:
- Fiddian Warman – osnivač & direktor SODA-e;
- Dave Patten – voditelj Novih medija u Science Museum, London;
- Mitra Memarzia – voditelj projekata, Odbor za tehnološku strategiju - IC tomorrow;
- Jane Finnis – izvršni direktor u Culture 24;
- Mar Dixon – MuseoMix.

Za sudjelovanje prijaviti se mogu pojedinci ili grupe, a potrebno je poslati kratki opis ideje / projekta, kratku biografiju i motivacijsko pismo na info@iDROPS.be

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 250 €, što ne uključuje troškove puta i smještaja.