Preskočite na glavni sadržaj

'Shut Up and Dance' - baletna premijera u Rijeci

'Shut Up and Dance' - baletna premijera u Rijeci
Autorski projekt Ronalda Savkovića 'Shut Up and Dance' prva je ovogodišnja baletna premijera HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, a bit će izvedena 15. siječnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, najavljeno je na konferenciji za novinstvo.
vrijeme: 15.01.2013.
mjesto: Rijeka, HKD na Sušaku, Strossmayerova 1
url: http://www.hnk-zajc.hr/

Savković je koreograf i redatelj predstave, autor elektroničke glazbe za predstavu je hrvatski skladatelj i producent Rene Beer, a nastupit će članovi ansambla riječkog Baleta Paula Rus, Marta Kanazir, Marta Voinea Čavrak, Sabina Voinea Vukman, Shaun McLaughlin, Ricardo Freire i drugi.

Ronald Savković kazao je da kroz predstavu nastoji prenijeti iskustvo stečeno u suradnji s nekima od najznačajnijih svjetskih koreografa. Istaknuo je da je ova predstava nastavak sličnog projekta koji je postavio u Staatsoper u Berlinu.

Intendantica HNK Nada Matošević Orešković rekla je da ovaj projekt donosi svježinu u riječki balet. Riječ je o dinamičnoj, energičnoj i radosnoj predstavi koja predstavlja eksploziju mladosti i ljepote na sceni, istaknula je. Dodala je da će publika prvi put na riječkoj sceni vidjeti spoj elektroničke glazbe i plesa na špicama.

Ronald Savković, koji je od prošle godine ravnatelj riječkoga Baleta, bio je baletni prvak Staatsoper u Berlinu od 1998. godine, a prije toga je bio baletni prvak HNK u Zagrebu i SNK u Mariboru.

Kostimograf predstave je Aleksandar Nošpal iz Makedonije, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić. (Hina)