Preskočite na glavni sadržaj

Sofija – međunarodni susret glazbenika

Od 26. do 30. kolovoza 2013. umjetnička organizacija temp’óra organizira Međunarodni susret u Nacionalnoj glazbenoj školi Lubomir Pipkov u Sofiji, Bugarska. Prijave sudionika primaju se od 14. do 25. siječnja 2013.
vrijeme: 26.08.2013.
prijava: 25.01.2013
mjesto: Sofija, Bugarska
url: http://www.tempora-site.org
Sudjelovanje je otvoreno za članove organizacije temp’óra, kao i za glazbenike koji žele kreirati novu međunarodnu razmjenu projekata kroz skladanje, improvizacije i glazbene izvedbe. Na susretu će sudjelovati i bugarski znanstvenici i umjetnici iz drugih umjetničkih područja kako bi se ostvario izvorni transdisciplinarni dijalog. Broj sudionika ograničen je na 60.

Susret omogućuje realizaciju raznolike umjetničke razmjene, od detaljnog rada na partituri (suradnja izvođača i skladatelja), čitanja novih partitura prema prijedlogu skladatelja do improvizacijskih sesija te sesija instrumentalne i elektroakustičke prezentacije (nove tehnike, novi programi itd…) Na taj se način inicira nova suradnja te produbljuje suradnja koja je prethodno započeta.

Potiču se nove glazbene osobnosti (studenti i profesionalci) da pokažu zanimanje za glazbu koja će se predstaviti tijekom Susreta. Stoga je važno da su radionice i konferencije otvorene i besplatne i za javnost i za glazbenike.

Suradnja s drugim bugarskim umjetnicima trebala bi potaknuti neočekivane projekte kao i one pripremljene unaprijed: glazbenici mogu pobuditi kreativne želje u kontaktu s umjetnicima iz drugih umjetničkih područja i vice versa.

29. ili 30. kolovoza organizira se koncert u Nacionalnoj glazbenoj školi Lubomir Pipkov u Sofiji, na kojem će se predstaviti rezultati Susreta. Umjetnicima se ne osigurava naknada za sudjelovanje u ovom javnom događaju.

Tema Susreta je Identiteti te se pozivaju kandidati da prijave projekte s referencom na navedenu temu, no ona nije obvezujuća.

Organizatori snose troškove smještaja te djelomično troškove hrane za 40 sudionika, a ostali sudionici sami snose troškove.

Prijava se šalje putem email-a ili poštom na adresu:
temp’óra
93 avenue Roger Chaumet
F – 33600 Pessac

Kontakt:
Didier Marc Garin: contact@tempora-site.org
Alexandra Fol : secretary-general@thracica.com