Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za najbolje novinarske radove u 2012.

Hrvatsko novinarsko društvo objavilo je natječaj za najbolje novinarske radove u 2012. godini. Rok za prijave otvoren je do 28. veljače 2013.
prijava: 28.02.2013
url: http://www.hnd.hr
Natječaj se odnosi na novinarske radove nastale u razdoblju od 1.siječnja 2012.do 31.prosinca 2012.godine, a obuhvaća sljedeće kategorije:
- Nagrada za životno djelo Otokar Keršovani;
- Nagrada Novinar godine;
- Godišnje nagrade za najzapaženije novinarske radove Marija Jurić-Zagorka za:
a) pisano novinarstvo;
b) radijsko novinarstvo;
c) televizijsko novinarstvo;
d) za internetsko novinarstvo;
e) istraživačko novinarstvo;
- Nagrada za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić;
- Nagrada za novinsku fotografiju Nikša Antonini.

Autore za nagrade HND-a mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci, zborovi i županijska vijeća, uredništva, članovi HND-a, te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HND-a i sami autori.

Uz obrazloženi prijedlog, kandidati i predlagači dužni su priložiti fotokopije objavljenih radova, odnosno CD ili DVD snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri i dokaz o objavljenoj fotografiji (presnimka tiskanog izdanja ili elektronske objave).

Novinarske nagrade sastoje se od priznanja i pripadajućeg novčanog iznosa. Dobitniku nagrade Otokar Keršovani pripada iznos od 15.000,00 kn, a dobitniku nagrade Novinar godine od 8.000,00 kuna. Dobitnicima nagrada Marija Jurić-Zagorka, Žarko Kaić i Nikša Antonini pripada iznos od po 5.000,00 kuna.

Radovi i prijave šalju se na adresu:
Hrvatsko novinarsko društvo
Natječaj za 2012. godinu
Perkovčeva 2
10000 Zagreb