Preskočite na glavni sadržaj

Rezidencijalni program za umjetnost keramike

Kuća umjetnika Stadttöpferei iz Neumünstera, Njemačka, raspisala je natječaj za rezidencijalni program za umjetnike koji koriste glinu kao primarni materijal, s naglaskom na suvremenu keramičku umjetnost. Prijave za sudjelovanje primaju se do 31. siječnja 2013. godine.
prijava: 31.01.2013
mjesto: Neumünster, Njemačka
url: http://residence.stadttoepferei.de
Kuća umjetnika Stadttöpferei, smještena u povijesnom centru Neumünstera, Njemačka, djeluje već 25 godina, a vodi ju fondacija Dr. Hans Hoch. Stadttöpferei posvećen je umjetnosti i umjetnicima koji se bave keramičkom umjetnošću u svim njenim varijacijama. Institucija se kontinuirano razvija, a njene aktivnosti uključuju redovne izložbe i radionice u galeriji te Međunarodni simpozij keramike koji je prvi puta organiziran 2010. godine.

Rezidencijalni program otvara dijalog o položaju suvremene keramičke umjetnosti, omogućuje interkulturalnu razmjenu te eksperimentiranje s materijalima i publikom.

Rezidencijalni je program namijenjen mladim umjetnicima koji sasvim besplatno mogu boraviti u Stadttöpfereiu 4 tjedna. Organizatori osiguravaju korištenje potpuno opremljenog studija za keramiku te ugodni životni prostor. Sudionicima se također omogućuje korištenje osnovnih materijala, električne i plinske peći. Studijski je prostor tijekom dana otvoren za javnost, a od umjetnika se očekuje da budu prisutni i dostupni za posjete kako bi publika stekla uvid u njihov kreativni proces. Na kraju rezidencije organizira se završna prezentacija u formi predavanja, radionice, izložbe ili performansa s naglaskom na rad proizveden tijekom programa.

Za sudjelovanje potrebno je poslati:
- popunjenu prijavnicu;
- maksimalno 10 slika radova nastalih u protekle 3 godine, s naznačenim nazivom, materijalom, dimenzijama (visoka rezolucija, jpg, maksimalno 20 MB, ili poslati prineteve putem obične pošte);
- životopis s naglaskom na obrazovanju, izložbama, nagradama i sudjelovanjima u rezidencijalnim programima;
- pisani prijedlog projekta (na jednoj str.)

Prijavu poslati emailom na info@stadttoepferei.de, u predmet navesti 'Ceramic Artist in Residence', ili poštom na:
Künstlerhaus Stadttöpferei Neumünster
Ceramic Artist in Residence
Fürsthof 8
24534 Neumünster
Germany