Preskočite na glavni sadržaj

Imenovani ravnatelji HNK Split

Na sjednici Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split, održanoj 21. prosinca u Splitu, imenovani su ravnatelji Drame, Opere, Baleta, te poslovni ravnatelj i upravitelj Tehnike. Kazališno vijeće prihvatilo je prijedlog intendanta HNK Split Tonća Bilića, te kao ravnatelja Drame imenovalo Jasena Boku, a kao ravnatelja Baleta HNK Split Dinka Bogdanića. Ivica Čikeš je vršitelj dužnosti ravnatelja Opere, Vesna Čotić v. d. poslovne ravnateljice, dok je Živko Perić v. d. upravitelja Tehnike.
vrijeme: 21.12.2012.
mjesto: Split
url: http://www.hnk-split.hr/
 
Jasen Boko diplomirani je dramaturg. Bio je novinar-komentator i kazališni kritičar, autor je više od deset dramskih tekstova i putopisac.  Već je radio u HNK Split kao dramaturg. Dinko Bogdanić proslavljeni je hrvatski baletni umjetnik, nekadašnji plesač na najvažnijim svjetskim pozornicama, koreograf i profesor baleta, bivši ravnatelj Baleta HNK u Zagrebu. Ivica Čikeš, operni je pjevač, nacionalni operni prvak, jedan od najistaknutijih basova domaće operne scene, dobitnik najuglednijih domaćih opernih nagrada i priznanja, vršitelj dužnosti ravnatelja Opere i u dosadašnjem mandatu.

Nova vršiteljica dužnosti poslovne ravnateljice Vesna Čotić diplomirana je ekonomistica,  s dugogodišnjim stažom u HNK Split. Na novu funkciju dolazi s mjesta voditeljice Marketinga. Živko Perić dugogodišnji je zaposlenik Kazališta i upravitelj Tehnike HNK Split.
 
Svi imenovani stupili su na dužnost danom imenovanja.

(HNK Split)