Preskočite na glavni sadržaj

Božićni koncert Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija održat će tradicionalni božićni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u petak, 21. prosinca, a zvucima orgulja i sakralne glazbe pridružit će se i sopranistica Jeanette Roeck, altistica Martina Gojčeta-Silić, tenor Tomislav Mužek i bas Matija Meić, te članovi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić pod vodstvom maestra Leopolda Hagera.
vrijeme: 21.12.2012. 19,30 h
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4
url: http://www.lisinski.hr/

Božićni koncert pod nazivom 'Gloria' dio je Bijelog ciklusa Zagrebačke filharmonije, a započet će 'Prvim koncertom za orgulje u g-molu' Georga Friedricha Handela u kojem će publika imati prilike vidjeti maestra Hagera i kao solista na orguljama, ističe se u najavi koncerta.

'Maestro Hager, kojeg uvijek rado vidimo na zagrebačkoj koncertnoj pozornici, ovaj se put pojavljuje ne samo u svojoj dobro poznatoj ulozi dirigenta, nego i solista na orguljama. Sjajan u svakoj glazbenoj ulozi, nesumnjivo će pridonijeti svečanoj atmosferi koncerta i same prigode u kojoj Zagrebačka filharmonija, na način na koji to najbolje zna, svojoj dragoj publici želi sretne i vesele blagdane', stoji u najavi.

Koncert se nastavlja 'Gloriom u D-duru za sole, zbor i orkestar' Antonija Vivaldija, a završava 'Krunidbenom misom u C-duru' Wolfganga Amadeusa Mozarta. Visoki pokrovitelj koncerta je hrvatski predsjednik Ivo Josipović, kao podrška Zakladi za Sveučilište i stipendiranje Ivo Andrić - Vladimir Prelog Hrvatskog kulturnog društva Napredak, s kojim Zagrebačka filharmonija njeguje dugu i uspješnu suradnju.

Tjedan dana kasnije u petak, 28. prosinca, ususret Novoj godini, bit će upriličen još jedan blagdanski koncert. 'Ispratimo Staru godinu uz zvuke valcera, plesa i druženja na tradicionalnom Filharmonijskom balu Zagrebačke filharmonije', ističe se nadalje u najavi. (Hina)