Preskočite na glavni sadržaj

ESoDoc 2013.

Od 18. ožujka do 16. rujna 2013. u Haagu, Nizozemska, održava se ESoDoc, ciklus radionica od jednoga tjedna tijekom šest mjeseci, u okviru kojih polaznici, pojedinačno ili u skupinama, razvijaju projekte dokumentarnih filmova. Rok prijave je 14. siječanj 2013.
vrijeme: 18.03.2013.
prijava: 14.01.2013
mjesto: Haag, Nizozemska
ESoDoc - Europski društveni dokumentarni film - obrazovna je inicijativa koja se odnosi na posebnu vrstu dokumentarnoga filma što skreće pozornost na ljudska prava, društvenu pravdu i zaštitu okoliša, naročito u zemljama u razvoju.

EsoDoc je namijenjen profesionalcima koji se zalažu za društvene promjene, koji prihvaćaju novu filmsku tehnologiju te žele razvijati vlastite projekte dokumentarnoga filma. EsoDoc obraća se prvenstveno režiserima i producentima dokumentarnih filmova, profesionalcima iz sektora nevladinih udruga i neprofitnih organizacija s iskustvom u audiovizualnom sektoru te mladim profesionalcima koji žele ostvarivati projekte na internetu u duhu EsoDoca.

Bit će odabrana 22 polaznika prema njihovim profesionalnim postignućima, motivaciji i interesu za društvena i ekološka pitanja. Prednost će imati kandidati koji imaju projekt.

Kotizacija iznosi 1200 eura, 600 eura za polaznike iz novih zemalja članica EU/MEDIA, a koja pokriva troškove prehrane i smještaja. Postoji mogućnost dobivanja stipendija.

Kontakt: info@esodoc.eu
Više informacija: martina.petrovic@mediadesk.hr

Izvor: www.mediadesk.hr