Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje Marca Dusseillera o biohakiranju

U sklopu programa ovogodišnjeg Velesajma kulture, u petak, 14. prosinca, Dr. Marc Dusseiller aka dusjagr, znanstvenik i predavač u područjima mikro i nanotehnologije, biohaker i umjetnik, održava predavanje u I'MM_ Media labu, Klubu SC. Predavanje počinje u 20 sati.

vrijeme: 14.12.2012. 20,00
prijava: 13.12.2012
mjesto: Zagreb; I’MM_ Media lab – Klub SC / I'MM_ BIOlab, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/kultura
Dr. Marc Dusseiller aka dusjagr je znanstvenik i predavač u područjima mikro i nanotehnologije, biohaker i umjetnik. U svojem radu kombinira znanost, umjetnost i edukaciju – DIY. Upravo su brojne radionice njegov prepoznatljiv znak kojima kombinira lo-fi elektroniku, glazbu i robotiku.

Do sada je snimio cijeli niz kratkih filmova vezanih uz DIY metode u biologiji, te trenutno najviše radi na razvoju izvedbenih aspekata biološke znanosti kroz projekt Hackteria. Do sada je organizirao i sudjelovao u stvaranju programa brojnih renomiranih novomedijskih festivala: Dock18, Room for Mediacultures, diy* festival, Kiblix 2011 Maribor, Ars Electronica, itd. Predsjednik i suosnivač Swiss Mechatronic Art Society – SGMK (Zurich) i Hackteria mreže.

I'MM_ je Media lab osnovan u lipnju 2011. u Zagrebu kao dio programa Kultura promjene u Studentskom centru. I'MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab − radionica, b) otvorene vikend radionice s domaćim i međunarodnim predavačima/hakerima/umjetnicima, c) media lab (teorija, kustoske prakse, predavanja međunarodnih izlagača na području intermedijskih umjetnosti).