Preskočite na glavni sadržaj

Slavljenički koncert festivala 'Aklapela' Dubrovniku na dar

Festival Aklapela organizira slavljenički koncert povodom upisivanja klapskog pjevanja na UNESCO-ov reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Koncert će se održati u tvrđavi Revelin, u Slanici, u subotu (15. prosinca), s početkom u 19 sati. Nastupit će klape FA Linđo, Kaše, Kumpanji i Subrenum, a ulaz je slobodan.
vrijeme: 15.12.2012. u 19 sati
mjesto: Dubrovnik, tvrđava Revelin
url: http://www.aklapela.hr/

Na koncertu će nastupiti klape FA Linđo, Kaše, Kumpanji i Subrenum, inače klape sudionice 2. izdanja festivala Aklapela koji će se održati od 05.-07. travnja 2013. godine.
 
Festival Aklapela pokrenut je 2012. godine kao autorski projekt agencije Dubrovnik PartneR, s  dr.sc. Joškom Ćaletom kao umjetničkim voditeljem Festivala. Autoritet u hrvatskom klapskom svijetu i šire, dr.sc. Joško Ćaleta bio je jedna od ključnih osoba koja je pripremala kandidaturu klapske pjesme za spomenuti UNESCO-ovpopis.
 
Aklapela je godišnji festival najvrjednijih klapskih ostvarenja kroz održavanje nekoliko a capella koncerata odabranih hrvatskih muških i ženskih klapa iz cijele Hrvatske.
Namjera i koncept Festivala Aklapela je omogućavanje koncertnih izvedbi na način istovjetan ili blizak izvornom načinu stvaranja i izvođenja tradicionalne hrvatske klapske pjesme, bez mogućnosti zvučne kulise ili glasovne korekcije uz pomoć elektronike.

• Aklapela Dubrovnik na FB
• Klapsko pjevanje na UNESCO-ovu popisu nematerijalne kulturne baštine