Preskočite na glavni sadržaj

Premijera novog projekta BADco. i promocija Frakcije #62-63

Premijera novog projekta BADco. i promocija Frakcije #62-63
Zagrebačka premijera novog projekta BADco. 'Ima li života na sceni? - vježbe iz oblikovanja Zemlje' održat će se u četvrtak, 13. prosinca, u 20 sati, u Pogonu Jedinstvo. Nakon predstave, u 21 sat, održat će se promocija temata časopisa za izvedbene umjetnosti Frakcija #62-63 'Actionable Image: Djelovanja slike, izvedbe tijela, aparati gledanja'. Ulaz na promociju je slobodan!
vrijeme: 13.12.2012. 20 i 21 h
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://badco.hr/

Predstava 'Ima li života na sceni? – vježbe iz oblikovanja Zemlje'

Nova predstava BADco. umjetničko je istraživanje dva povezana skupa problema: stvaranja minimalnih uvjeta za život i činjeničnosti u kazalištu. Polazište je u pitanju 'Koje su posljedice kazališne fikcionalizacije stvarnosti poput globalne ekološke krize?'. Stoga su se obzoru predložaka našli umjetnički i medijski materijali od dokumentarnih snimki osvajanja svemira, preko SF proze do ekoumjetnosti. Opširnije

Autori: Pravdan Devlahović (izvedba i koreografija), Ivana Ivković (dramaturgija), Ana Kreitmeyer (izvedba i koreografija), Tomislav Medak (dramaturgija), Goran Sergej Pristaš (režija), Nikolina Pristaš (izvedba i koreografija), Zrinka Užbinec (izvedba i koreografija).
Suradnici: Daniel Turing (software), Silvio Vujičić (kostimi), Alan Vukelić (oblikovanje svjetla), Jasmin Dasović (tonski tehničar).
Producent: Lovro Rumiha
Koprodukcija: BADco. i Domino
Podržali: Ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Ulaznice 40/30 kn. Rezervacije na: lovro@badco.hr, 098/494-059.

Promocija temata časopisa uz druženje i glazbu DJ Funk Gurua

Temat časopisa pod naslovom 'Actionable Image: Djelovanja slike, izvedbe tijela, aparati gledanja' nastaje u suradnji s kazališnim kolektivom BADco. i bavi se relacijama izvedbe i slike. Konkretnije, on je zaključno poglavlje u nizu koji je započet instalacijom BADco. 'Odgovornost za viđeno' nastaloj u okviru hrvatskog predstavljanja na Venecijanskom biennaleu 2011. godine. Budući da izložba nije dopuštala prisutnost izvođača, rad je kolektiv stavio pred izazov da kreira 'teatar drugim sredstvima' i rezultirao je posebno razvijenim tehnološkim sistemom algoritamske montaže videa uživo kroz koji je sprovedena specifična ideja povezivanja tijela, slike i tehnologije. Kao nastavak tog venecijanskog rada u veljači 2012. nastala je i predstava BADco. 'Tamno i natrag', a koja je pak polazila od prevođenja filmskih procedura kazališnim sredstvima. Željeći interes za to povezivanje tijela, slike i tehnologije proširiti van granica vlastitog rada, u travnju 2012. BADco. organizira simpozij i popratni umjetnički program pod naslovom 'Actionable Image'. Uz pomoć partnera Multimedijalnog instituta i kustoskog kolektiva Što, kako i za koga/WHW okupljaju manju skupinu međunarodno istaknutih umjetnika i znanstvenika na polju izvedbenih umjetnosti, likovnih umjetnosti, filma, studija izvedbe i filozofije kako bi diskutirali i pokazali eksperimentalne susrete slike i tijela u umjetničkoj praksi. Frakcija #62-63 izbor je priloga, intervjua i intervencija koji dokumentira i nadopunjava dijapazon tog događaja. Izdanje je dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Autori priloga: Jonathan Beller, Miha Colner, Manuel Vason, Stephen Zepke, Ivana Ivković, Vlatka Horvat, Sinisa Ilić & Bojan Đorđev, Slobodan Šijan, Igor Marković, Mischa Twitchin, Bruce McClure, Mario Kozina
Urednici tematskog bloka: Ivana Ivković i Tomislav Medak

Centar za dramsku umjetnost